Ένα εξαιρετικό γλυκό και πολύ πολύ νόστιμο!!
Υλικά
Γιαούρτι στραγγιστό 1 κιλό
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αυγά 5 τεμ.
Μπέικιν πάουντερ 1 τεμ.
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 2 ποτήρια του νερού
Νερό 1 ποτήρι του νερού
Βανίλιες 2 τεμ.
Φλούδα λεμονιού από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φύλλα κρούστας σουρωτά στο ταψί, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
- Τα φύλλα τα ανοίγουμε λίγο όπως είναι σουρωμένα και προσθέτουμε λίγη κρέμα ενδιάμεσα. Μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω.
- Βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Για το σιρόπι βράζουμε τα υλικά όλα μαζί για περίπου 8-9 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό και περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο το οποίο πρέπει να είναι κρύο.
Καλή επιτυχία!
chefoulis.gr