Μια εξαιρετική συνταγή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για μια βραδιά με φίλους!
Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
Κιμάς αρνίσιος 250 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο
Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη
Φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές σούπας
Αυγό 1 τεμ
Αλάτι - πιπέρι- ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι 1 κουταλιά γλυκού
Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού πικάντικη
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Μπέικον 12 φέτες
Γραβιέρα 300 γρ κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και το στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά.
Το αδειάζουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (εκτός γραβιέρας και μπέικον).
- Ζυμώνουμε πολύ καλά,αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα και χωρίζουμε το μείγμα μας σε 12 ίσα μέρη. Πλάθουμε τον κιμά με το χέρι , τον πατάμε να απλωθεί στην παλάμη μας και τοποθετούμε στην μέση από ένα μπαστουνάκι γραβιέρας.
- Τυλίγουμε σε σχήμα κεμπάπ και το ρολάρουμε πάνω σε μία φέτα μπέικον. Το συγκρατούμε με οδοντογλυφίδα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, οπότε στο ενδιάμεσο τα γυρνάμε).
Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά.
Καλή όρεξη!
chefoulis.gr