Ένα φαγητό που δεν τρώμε συχνά... αλλά έχει τη δική του νοστιμιά!
Συστατικά
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδου
1 κούπα φακή
αλάτι
πιπέρι
3 1/2 κούπες νερό
1 κούπα ρύζι
1 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανό
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κ.σ. βαλσάμικο
1 κ.σ. ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά με το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τη ζάχαρη.
Για το φακόρυζο
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη φακή και το νερό.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι με την κανέλα, το κύμινο και τη δάφνη.
Σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και λίγο γιαούρτι.
akispetretzikis.com