6 Παιχνίδια διασκέδασης για ένα αποκριάτικο πάρτι! Γράφουν: η Ευαγγελία Φράγκου και η Χριστίνα ΚαραπετσάνηΑπόκριες! Μια γιορτή που τα παιδιά την χαίρονται με το παραπάνω. Τρελαίνονται να μασκαρεύονται, να επιδεικνύουν με καμάρι σε όλους την στολή που φοράνε και φυσικά να συμμετέχουν σε διάφορα παιδικά πάρτι μασκέ!

Οι μαμάδες αυτή την περίοδο για να μην χαλάσουν το χατίρι στα καμάρια τους, είτε θα τα πάνε να παρευρεθούν σε κάποια αποκριάτικη εκδήλωση, είτε θα κάνουν κάποιο παιδικό πάρτι μασκέ στο σπίτι.

Πάνω σε αυτό θα θέλαμε να σταθούμε...Τι μπορείτε να κάνετε όταν το πάρτι γίνεται στο σπίτι!

Έχετε στείλει προσκλήσεις, έχετε κάνει την διακόσμηση στο σπίτι, δημιουργήσατε και έναν λαχταριστό μπούφε... και το μόνο που έμεινε είναι ο τρόπος ψυχαγωγίας των παιδιών σας, αλλά και των καλεσμένων παιδιών στο πάρτι.

Γι'αυτό κι εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε κάποια δημιουργικά παιχνίδια, ώστε το πάρτι να μείνει αξέχαστο στα παιδιά και να δώσει μια πιο όμορφη και διασκεδαστική νότα τόσο σε εκείνα, όσο και σε εσάς που θα τα βλέπετε να γελούν με τη ψυχή τους.

Η πινιάτα


Η Πινιάτα είναι ένα παιχνίδι που συνήθως παίζεται σε εξωτερικούς χώρους αλλά με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορείς να παίξεις και σε εσωτερικούς χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για τον εξοπλισμό  θα χρειαστείτε:
Ένα σχοινί για να κρεμάσετε την πινιάτα
Ένα κοντάρι για πινιάτα
Ένα Ρόπαλο
Μια μάσκα
Γέμισμα για πινιάτα
Και μία πινιατα φυσικά

Στη συνέχεια θα δέσετε την μία  μεριά  του σχοινιού πάνω στο κοντάρι και την άλλη μεριά στην θηλιά που έχει  ενσωματωμένη πάνω της η πινιάτα.
Θα συντάξετε τα παιδιά σε μια σειρά ηλικιακά, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο, ενώ ένας ενήλικας θα κρατάει το κοντάρι μαζί με την πινιάτα απέναντι από το πρώτο παιδί της σειράς. Αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν πάρει όλοι τις αποστάσεις ασφαλείας (2-3 μέτρα περίπου) για να μην χτυπήσει κάποιος, φοράτε την μάσκα στο πρώτο παιδί και του δίνετε το ρόπαλο για να ξεκινήσει να ρίξει το πρώτο χτύπημα.

Τι πρέπει να προσέξετε:
  • Μην αφήσετε κανέναν να πλησιάσει σε απόσταση 2 μέτρων από  την πινιατα και αυτόν που χτυπάει.
  • Αφαιρέστε οποιοδήποτε έπιπλο η ηλεκτρική  συσκευή υπάρχει κοντά
  • Για να παίξουν όλα τα παιδιά πρέπει να ρίξουν τουλάχιστον από μια φορά
  • Μην αφήσετε τα παιδιά να αρπάξουν τα δώρα προτού η πινιάτα διαλυθεί εντελώς
  • Αφαιρέστε το ρόπαλο αμέσως από το παιδί που έσπασε την πινιάτα
  • Στο τέλος βεβαιωθείτε ότι όλα τα παιδιά έχουν πάρει γλυκά και δώρα! (www.piniata.gr)

Γαιτανάκι


Αποκριάτικα παιχνίδια χωρίς γαιτανάκι νομίζω δεν γίνεται. Τοποθετούμε ένα ξύλινο κοντάρι με 12 μεγάλες και μακριές κορδέλες. Ένας κρατάει το κοντάρι και τα 12 παιδιά γυρνάνε γύρω γύρω χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι να τυλιχτούν οι κορδέλες πάνω στο κοντάρι. Το παιχνίδι λαβαίνει τέλος μόλις τα παιδιά-χορευτές αντιστρέψουν τον χορό και ξετυλίξουν τις κορδέλες.

Αγώνες με σακούλες (ή τσουβάλια)
Είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά ομαδικά παιχνίδια είτε για αποκριάτικο πάρτι είτε όχι. Ορίστε την γραμμή εκκίνησης και τη γραμμή τερματισμού. Προτρέψτε στα παιδιά που θα παίξουν, να μπουν στις διαθέσιμες σακούλες ή τσουβάλια που υπάρχουν και....δώστε το σύνθημα για να ξεκινήσει ο αγώνας! Μια ωραία ιδέα είναι αν θέλετε στο τέλος του αγώνα να υπάρχει  και ένα έπαθλο.

Μπαλόνι στο πανίΈνα απλό, εύκολο και διασκεδαστικό παιχνίδι που ενεργοποιεί την προσοχή και τη λεπτή κινητικότητα των παιδιών!

Απαραίτητο είναι να υπάρχει ένα μεγάλο μπαλόνι φουσκωμένο και ένα μεγάλο πανί ή ύφασμα. Κάντε ένα μεγάλο κύκλο, κρατήστε το ύφασμα όλοι μαζί και ρίξτε μέσα το μπαλόνι.

Για να δούμε μπορείτε να το κρατήσετε μέσα στον κύκλο, αλλά και πάνω στο ύφασμα; Από ποιον θα ξεφύγει; (paixnidaki.com)

Η μύτη του ΚλόουνΒάλτε τα παιδιά να στοιχηθούν στη σειρά, το ένα δίπλα από το άλλο, ορίστε ένα τέρμα και βάλτε στις μυτούλες τους, εξωτερικά, λίγη βαζελίνη. Έπειτα ακουμπήστε ένα κόκκινο πομ πομ στο καθένα και δώστε το "πυρ"! Νικητής είναι αυτός που θα φτάσει στο τέρμα χωρίς να του έχει πέσει "η μύτη του κλόουν"!

Οι μικροί κατάσκοποιΣερπαντίνες παντού!!! Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια... Οι σερπαντίνες είναι για διάφορες χρήσεις, όχι μόνο για διασκέδαση μαζί με τον χαρτοπόλεμο που λατρεύουν τα παιδιά, αλλά και για ένα παιχνίδι κατασκοπίας...

Επιλέξτε έναν στενό χώρο (ένα χολ ή έναν διάδρομο) και κολλήστε σερπαντίνες σε διάφορες κατευθύνσεις! Σκοπός του παιχνιδιού είναι, το κάθε παιδί να περάσει ανάμεσα από αυτές χωρίς να τις ρίξει ή να τις σχίσει! Είναι ένας μικρός κατάσκοπος που πρέπει να περάσει ανάμεσα, πάνω και κάτω από τις "ακτίνες λέιζερ" χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός!

Ελπίζουμε να δώσαμε τροφή στη σκέψη και τη φαντασία σας, ώστε να περάσετε όμορφα και δημιουργικά με τα παιδιά σας, σε περίπτωση που αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε ένα αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι σας!

 Καλή διασκέδαση!

Ευαγγελία Φράγκου                                                                                  Χριστίνα Καραπετσάνη
Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής 
Βοηθός Αρχισυνταξίας στο Femalevoice                                         Συντάκτρια στο Femalevoice     (evanzelyn@hotmail.com)                                                                  (kristykarap@gmail.com)
                              
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.