Γεννήθηκε στη Λάρισα το πρώτο προσφυγόπουλο του προγράμματος ESTIA

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από μία μητέρα – επωφελούμενη του προγράμματος ESTIA (Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση - Εmergency Support Τo Integration and Accommodation) το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Το πρώτο προσφυγόπουλο που γεννήθηκε στη Λάρισα ξεκινά τη ζωή του με ελπίδα σε ένα από τα διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA στο κέντρο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά των προσφύγων εντάσσονται στην κατάλληλη βαθμίδα εκπαίδευσης, ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας τους, ενώ για τα μικρά παιδιά που ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο λειτουργεί πλέον και Βρεφονηπιακός Σταθμός.

Το πρόγραμμα ESTIA συνεχίζεται για όλη τη διάρκεια του 2018 με την ενοικίαση σπιτιών στον πολεοδομικό ιστό του Δήμου Λαρισαίων και τον κατάλληλο εξοπλισμό τους για τη φιλοξενία προσφύγων, ενώ παράλληλα οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που εντάσσονται στο πρόγραμμα επωφελούνται από την καταβολή των μισθωμάτων ανά τρίμηνο. Οι κατοικίες θα πρέπει να βρίσκονται εντός της πόλης της Λάρισας, να έχουν επαρκή χώρο για 4-8 άτομα, να προσφέρουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές, καλές συνθήκες υγιεινής και επαρκή θέρμανση, καθώς και να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την ενοικίαση ακινήτων.

Αυτή τη στιγμή, στην πόλη της Λάρισας διαβιούν περίπου 100 πρόσφυγες σε διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA, ενώ ο τελικός στόχος του προγράμματος είναι να φιλοξενηθούν περίπου 420 άτομα μέχρι το τέλος του έτους, μετά την ενοικίαση 70 περίπου διαμερισμάτων στην πόλη. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας, στο τηλέφωνο 2410661727, στο email: dikel2004@gmail.com ή να επισκεφθούν το website http://estia.unhcr.gr. 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.