Πώς να τοποθετήσεις σωστά έναν πίνακα στο χώρο σου!


Τα 3 λάθη που καλό είναι να αποφύγεις όταν κρεμάς ένα έργο τέχνης

Όποιο και αν είναι το ύφος της διακόσμησης που προτιμάς, είναι δύσκολο να φανταστείς ένα σπίτι χωρίς έναν πίνακα ή μια μεγάλη αφίσα ως "σήμα κατατεθέν" σε κάποιον από τους τοίχους του. 

Όμως, σε αντίθεση με ένα κομοδίνο ή έναν καναπέ, ένα έργο τέχνης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτησή του στο χώρο και μπορεί συχνά να "αδικείται" λόγω της θέσης του. 

Είτε αναρωτιέσαι πού να κρεμάσεις τον μικρό πίνακα που αγόρασες από το τελευταίο ταξίδι σου, είτε θέλεις να κάνεις μια αναδιάρθρωση στη διακόσμηση του χώρου σου, δες τα 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις.

Μην αφήνεις μεγάλο κενό στον τοίχο


Πώς να τοποθετήσεις σωστά έναν πίνακα στο χώρο σου
Απόφυγε να κρεμάσεις τον πίνακα πολύ ψηλότερα από τον καναπέ σου και τα υπόλοιπα έπιπλα- θα δείχνει σαν να αιωρείται στο κενό. Για να πετύχεις μεγαλύτερη οπτική αρμονία, υπολόγισε περίπου 15 εκατοστά πιο πάνω από τον καναπέ ή το κρεβάτι σου.

Διάλεξε έναν πίνακα "σωστού" μεγέθους 


Είναι καλύτερο να μην τοποθετείς έναν μικρό πίνακα ανάμεσα σε μεγάλα έπιπλα- προτίμησε αρχικά μια κορνίζα με μικρότερο πλαίσιο και δοκίμασε να συγκεντρώσεις 2-3 μαζί ώστε να δημιουργήσεις μια μικρή "γκαλερί". Ή επίλεξε εξαρχής ένα μεγαλύτερο σχέδιο.

Τοποθέτησε τους μικρούς πίνακες κοντά


Αν σκοπεύεις να ομαδοποιήσεις δυο ή τρεις πίνακες με παρόμοιο περιεχόμενο, φρόντισε να μην απέχουν μεταξύ τους παραπάνω από 7 εκατοστά, ώστε να μη δείχνουν "ξένοι" και να συνθέτουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα. 

madamefigaro.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.