Η Αέναη παρουσία της Γυναίκας ! Γράφει η Μαρία Χριστοδούλου
ΓΥΝΑΙΚΑ! Όνομα γένους θηλυκού όπως και άλλες νοηματικά ηχηρές λέξεις , Μητέρα, Αγάπη , Ειρήνη , Ελπίδα, Γαλήνη, Φιλία, Ομόνοια, Αλληλεγγύη, Συγχώρεση, Ανάσταση! Έννοιες που σηματοδοτούν και καθορίζουν την ύπαρξή μας.

Είναι το πλάσμα εκείνο που μας κάνει το πιο μεγάλο και θεάρεστο δώρο. Ξέρουν να αγαπάνε πραγματικά , βαθιά. Διακρίνονται για την υπομονή τους και την αυτοθυσία τους

Η γυναίκα έχει αποτελέσει αναμφισβήτητα  πηγή έμπνευσης  λογοτεχνών  οι οποίοι μέσα από τα έργα  τους υμνούν το μεγαλείο της και εκφράζουν τα συναισθήματα και το θαυμασμό τους .

Η γιορτή της γυναίκας καθιερώθηκε να γιορτάζεται 8 Μαρτίου σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας  καθώς και δικαίωμα ψήφου.
Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin  ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.

8 Μαρτίου η θηλυκή ενέργεια θα ξεχειλήσει για να υμνήσει την πολυπλοκότητα ,την αγάπη, τη σύζυγο τη μητέρα ,την αδελφή δηλαδή τη γυναίκα. Αυτή την ημέρα δε γιορτάζουμε την ομορφιά της γυναίκας  και τη χαριτωμένη της φύση, τις αρετές της.

Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε τους αγώνες που κατέβαλε το γυναικείο φύλο για τα δικαιώματά του , για την κατάκτηση μιας ισότιμης θέσης μέσα στην κοινωνία.

Η   Γυναίκα  θα πρέπει να διεκδικεί και να παλεύει καθημερινά για πράγματα που πολλές φορές θεωρούνται δεδομένα.
Επαφίεται στο χέρι της κάθε γυναίκας να αποφασίσει τη δική της αλλαγή.


Μαρία Χριστοδούλου
Αρχισυντάκτρια του femalevoice
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.