Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη. Καθιερώθηκε με σκοπό να τιμήσει τις θυσίες αλλά και τα επιτεύγματα των γυναικών στη διάρκεια των τελευταίων 2 αιώνων. Η γιορτή ουσιαστικά αφορά στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία.
Για το λόγο αυτό ο σύλλογος μας φρόντισε η εκδήλωση να έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα. Έτσι καταφέραμε να έχουμε στο πλευρό μας τον εθελοντικό οργανισμό «Άλμα Ζωής» αλλά και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φίλων, όπου και οι δύο θα μοιράσουν δωρεάν ενημερωτικό υλικό στις γυναίκες της εκδήλωσης.
Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε πως η στήριξη όλων σε αυτό μας το εγχείρημα είναι πολύ σημαντική, καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αναβάθμιση των υποδομών των σχολείων των δύο χωριών, που δυστυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεχάσει τελείως.
Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, με δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.