ΓΥΝΑΙΚΑ!!! Μία λέξη...πολλές σημασίες! Γράφει η Ευαγγελία Φράγκου


Γυναίκα! Το πιο όμορφο, ευαίσθητο, αλλά παράλληλα και δυνατό πλάσμα στον πλανήτη! Είναι μάνα, γιαγιά, νοικοκυρά, εργαζόμενη, μα πάνω απ'όλα...γυναίκα! Δυστυχώς, το τελευταίο, λόγω φόρτου εργασίας και πολλών υποχρεώσεων, πολύ συχνά το ξεχνάμε...αλλά είναι μεγάλο λάθος! Μέσα στην καθημερινότητά μας δεν πρέπει να παραμελούμε τα όμορφα χαρακτηριστικά που δημιούργησε ο Θεός πάνω μας!

Γυναίκα! Είναι το πλάσμα που ενώ "κουβαλάει" τόσα βάρη στην καθημερινή της ζωή, ενώ πιέζεται συνέχεια χρονικά και ψυχολογικά, σπάνια διαμαρτύρεται και παραπονιέται. Είναι πάντα στο πλευρό του άντρα της, δίπλα στα παιδιά της, τυπική στην εργασία της και παρούσα στο σπιτικό της με ποικίλες δραστηριότητες να την περιμένουν (καθαριότητα, μαγείρεμα, φροντίδα των παιδιών κτλ. )

Η πορεία και η ζωή της Γυναίκας διαδραματίζεται σαν ταινία μέσα στα χρόνια, σαν ταινία που ολοκληρώνει τον κύκλο της κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και έπειτα αρχίζει από την αρχή! 

Αυτό το άρθρο, λοιπόν, είναι αφιερωμένο σε όλες εμάς, σε όλες τις γυναίκες που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους να σταθούν αξιοπρεπώς στα συζυγικά, εργασιακά και οικιακά τους καθήκοντα!

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.


Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να γιορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος. 

Τα τελευταία χρόνια, όμως, στις περισσότερες περιοχές η ημέρα αυτή γιορτάζεται ήρεμα, χωρίς διαδηλώσεις, απλά δείχνοντάς μας ο σύντροφος, ο συνεργάτης και ο περίγυρος μας, ότι μας αγαπούν, μας σέβονται και μας εκτιμούν ως ανθρώπινο, ευαίσθητο (και όχι αδύναμο) είδος! Έστω κι αυτό είναι μια ανάσα δροσιάς και ένα αίσθημα απελευθέρωσης και ομορφιάς (ακόμη κι αν διαρκεί μία μέρα), καθότι εκλείπει από την σύγχρονη ζωή και την καθημερινότητα!

Μακάρι τα πράγματα να ήταν αλλιώς και όλοι να αντιμετώπιζαν καθημερινά τη γυναίκα ως ένα αξιόλογο ανθρώπινο είδος, ώστε να εξαλείφονταν παντελώς κάθε ενέργεια βίας και κακοποίησης προς το πρόσωπο της. 

Με την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο με περισσότερα γυναικεία χαμόγελα, εύχομαι σε όλες μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!


Ευαγγελία Φράγκου, Εκπαιδευτικός
Βοηθός Αρχισυνταξίας στο Femalevoice
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.