Γιατί πρέπει να απαγορευτούν τα σοκολατένια αυγά σε παιδιά κάτω των 4 ετών, σύμφωνα με ψυχολόγο
Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα.

Μπορεί κάποιοι να νηστεύουν, ωστόσο, έχουμε αρχίσει ήδη να ψωνίζουμε τσουρέκια, κουλούρια και σοκολατένια αυγά για εμάς, την οικογένειά μας αλλά και τα βαφτιστήρια μας.

Ειδικά τα σοκολατένια αυγά ή λαγουδάκια είναι μια λιχουδιά που περιμένουν τα παιδιά πώς και πώς. Σκέτα ή και με δωράκι μέσα. Και εμείς στην ηλικία τους αυτά περιμέναμε, ας το παραδεχτούμε.

Ωστόσο, μία ψυχολόγος έρχεται για να ανατρέψει αυτή την πασχαλινή παράδοση για σοβαρό λόγο.

Συγκεκριμένα, η Becky Spelman, ψυχολόγος σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να δίνουμε σοκολατένια αυγά σε παιδιά κάτω των 4 ετών, καθώς μπορεί να τους δημιουργήσει μακροχρόνια προβλήματα.

 

Μάλιστα, αναφέρει ότι πρέπει να απαγορευτούν στα μικρά παιδιά καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να τρώνε υπερβολική σοκολάτα. Και αυτό, σε τόσο μικρή ηλικία, μπορεί να δημιουργήσει μια μη υγιεινή σχέση με το φαγητό.

Το Πάσχα είναι η χειρότερη εποχή για τους γονείς σε σχέση με την υγεία, καθώς τα σούπερ μάρκετ προωθούν πολύ τα γλυκά και τις σοκολάτες στα παιδιά. Οι γονείς δεν ξέρουν πώς να μάθουν πλέον στα παιδιά τους να μην θέλουν τόσο πολύ αυτές τις λιχουδιές.

«Αν το παιδί ξεκινήσει να τρώει πολύ σε μικρή ηλικία, είναι δύσκολο να αντιστραφούν τα πράγματα, όσον αφορά στις διατροφικές συνήθειες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία σε παιδική ηλικία».Τα παιδιά κάτω των τεσσάρων δεν έχουν ιδέα πόσο τρώνε, και μπορεί να φάνε περισσότερο ότι δεν είναι υπό επίβλεψη.

Για να μειώσει την πιθανότητα διαταραγμένων και ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών, η ψυχολόγος έχει σκοπό να προτείνει ηλικιακό περιορισμό στην κατανάλωση των σοκολατένιων αυγών, κυρίως των μεγάλων. Αν σκεφτείς ότι το ένα μεγάλο αυγό μπορεί να έχει έως και 1000 θερμίδες, βγάζει κάποιο νόημα.

Ωστόσο, καλό είναι οι γονείς να είναι ενημερωμένοι και υπεύθυνοι όσον αφορά στα προϊόντα και τις τροφές που δίνουν στα παιδιά τους, ώστε να μην χρειαστούν τέτοια δραστικά μέτρα.πηγή bovary.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.