Μια παιδική χαρά βγαλμένη από παιδικά παραμύθια.


Η εγκατάσταση είναι μια ασυνήθιστη παιδική χαρά με οργανωμένους χώρους για παιδιά και ενήλικες.

 «Η πρότασή μας προέκυψε από μια σουρεαλιστική προσέγγιση, από την πρόθεση να σπάσει κανείς τους συμβατικούς κανόνες αντίληψης, από αυτό που έχει ήδη σχεδιαστεί ως πραγματικότητα, για να πυροδοτήσει την φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και να τα βυθίσει σε μια πολύχρωμη εμπειρία » εξηγεί η ομάδα 100 architects.Το Red Planet διαθέτει ένα γήπεδο μπάσκετ με φυσαλίδες το οποίο χρησιμεύει ως σουρεαλιστική παιδική χαρά, παρέχοντας μια τεχνητή τοπογραφία για παιχνίδι,  αναρρίχηση και πολλά άλλα κόλπα, προκαλώντας τη φαντασία των παιδιών για το πώς να εγκατασταθούν και να χρησιμοποιήσουν τον χώρο με τρόπους που τουλάχιστον εμείς δεν φανταζόμασταν.

Για να ενισχυθεί το περιβάλλον, τοποθετήθηκε ένα καλαίσθητο καλάθι μπάσκετ, με φώτα led για να φωτίσει την περιοχή.

 Άλλα χαρακτηριστικά όπως ένας αγωνιστικός διάδρομος, οριοθετούν τα σύνορα της εγκατάστασης. Επίσης μαυροπίνακες σε σχήμα πυραμίδας, πάγκοι για γονείς και άλλα παιχνίδια, συμπληρώνουν το φάσμα των δραστηριοτήτων διασκέδασης που μπορούν να κάνουν τα παιδιά και οι ενήλικες.

Η μονοχρωματική επεξεργασία με κόκκινες αποχρώσεις εφαρμόστηκε επίσης πάνω από τον υπάρχοντα αστικό εξοπλισμό και τα διακοσμητικά στοιχεία από τον χώρο, με στόχο να δημιουργήσει μια πιο εντυπωσιακή εμπειρία στον σουρεαλιστικό «κόκκινο πλανήτη».

klik.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.