Καλαμάρια αφρός με τα αρώματα της θάλασσας και την μυρωδιά του βουνού, να λιώνουν στο στόμα και να απογειώνουν τον ουρανίσκο...
Συστατικά:
8 μέτρια καθαρισμένα καλαμάρια
2 φλυτζάνια γάλα
Για την σως
χυμός από δύο λεμόνια
4 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
8 κουταλιές ελαιόλαδο
2 γεμάτες κουταλιές φρέσκια ρίγανη
πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
- Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα χαράζουμε σε ροδέλες χωρίς να τα κόψουμε μέχρι κάτω.
- Τα βάζουμε σε ένα μεταλικό μεγάλο μπολ και τα μαρινάρουμε όλο το βράδυ με το γάλα.
- Την επόμενη τα βγάζουμε από το γάλα τα στραγγίζουμε καλά και τα λαδώνουμε ελαφρά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την μουστάρδα και τον χυμό από τα δύο λεμόνια.
- Χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε την ρίγανη και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την σως.
Σε πολύ δυνατή φωτιά τα ψήνουμε 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μην τα ψήσετε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν.Τα βγάζετε σε μία πιατέλα και τα περιχύνετε με την σως μουστάρδας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως.
gourmed.gr