Ένα από τα πιό γευστικά cheesecake με την υπέροχη γεύση της καραμέλας να γεμίζει τους ουρανίσκους ελαφρά αλατισμένο βούτυρο.
Συστατικά:
Για τη βάση
2 φλ. μπισκότα Digestive
1/3 φλ. λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
2 πακέτα τυρί κρέμα
1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. υγρή βανίλια
2 αυγά
Οδηγίες:
- Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λιώνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τα μπισκότα και το μείγμα το στρώνουμε στον πάτο μίας φόρμας ανοιγόμενης αφού έχουμε βάλει πρώτα στον πάτο ένα στρογγυλό χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι το μπισκότο να γίνει τραγανό.
- Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την γέμιση.
- Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μετά προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν .
- Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα με τα μπισκότα και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Περιχύνουμε με ελαφρά ζεστή σως καραμέλας butterscoch.
gourmed.gr