Θα με αγαπούσες για πάντα… είχες πεi! γράφει η Βούλα ΠαπατσιφλικιώτηΈνα λογοτεχνικό έργο της Νίκης Κούκου το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως!

Πόσο ρομαντικός μπορεί να είναι κανείς στην Ελλάδα της κρίσης;
Πόσο μπορεί κανείς να πιστεύει σε όρκους αιώνιας αγάπης σε μία κοινωνία που τρέφεται από τις σάρκες της;
Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο στην ιστορία μιας σχέσης που αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά αστάθμητοι παράγοντες, εξωγενείς λόγοι και διαβολικές συμπτώσεις επηρεάζουν τη ζωή ενός ζευγαριού;
Το μυθιστόρημα της Νίκης Κούκου, "Θα μ' αγαπούσες για πάντα... είχες πει!", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, είναι η ιστορία ενός κοριτσιού, της Αμφιτρίτης, που μεγαλώνει σε ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου, αλλά με πείσμα και θέληση προσπαθεί να χτίσει τη ζωή και τις σχέσεις της πάνω στο παιδικό της όνειρο: να γίνει μία μορφωμένη και ανεξάρτητη γυναίκα.

Παρακολουθούμε την ζωή μιας κοπέλας από ένα ορεινό χωρίο της Ηπείρου. Οι δυσκολίες πολλές που κλείνουν το δρόμο προς το όνειρο, το οποίο είναι η μόρφωση και η ανεξαρτητοποίηση. Οι κανόνες της κοινωνίας και η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της είναι οι κύριοι λόγοι  που την φυλακίζουν μέρα με την μέρα στο τούνελ της απελπισίας.
Ακόμα όμως και στην πιο άγονη γη ανθίζει το λουλούδι της Ελπίδας! Έτσι η Αμφιτρίτη, υπερπηδήσει τα κύματα και τις θύελλες της Μοίρας, ταξιδεύει με το όνειρο σαν βαλίτσα και φτάνει στην πηγή της ευτυχίας. Στο δρόμο της θα συναντήσει φιλικούς και εχθρικούς ανθρώπους και θα την αγγίξει το βέλος του έρωτα! Μόνο που όλες οι ιστορίες δεν έχουν το αναμενόμενο happy end. Η συγκεκριμένη έχει ένα ρεαλιστικό τέλος και δίνει το έναυσμα στον αναγνώστη να γράψει την συνέχεια μόνος του.
Σε γενικές γραμμές είναι  ένα μικρό και ευκολοδιάβαστο μυθιστόρημα. Οι διάλογοι και η γραφή γεμάτη εικόνες και συναισθήματα το κατατάσσουν στα καλογραμμένα και άρτια λογοτεχνικά έργα των ημερών. Η συγγραφέας μας δίνει όσο πιο ανώδυνα γίνεται την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Τέλος είναι μία ρομαντική ιστορία γεμάτη μηνύματα και προβληματισμούς, που αναδεικνύει την γυναίκα και την θέση της στην κοινωνία.

Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.