Μάρμαρο VS πλακάκι τύπου μάρμαρο


Μια μικρή μόνο αλλαγή, μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στη διακόσμηση του σπιτιού.

Το 2018 είναι γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις (και) στο interior design. Θέλουμε να ανανεώσουμε το χώρο μας με ευελιξία και όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος.

Αν σκέφτεστε να εντάξετε το μάρμαρο στη διακόσμηση του σπιτιού σας, αυτό το άρθρο θα σας δώσει πολύτιμες ιδέες, με επιχειρήματα.

Αρχικά, το μάρμαρο σαν υλικό δεν ενδείκνυται για ανακαινίσεις, ειδικά σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, αφού το βάρος του είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το πλακάκι.

Πλακάκι τύπου PersiaΤο κόστος αγοράς του μαρμάρου είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο του πλακιδίου, εξίσου και το κόστος τοποθέτησής του.

Η φροντίδα του μαρμάρου είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Πρόκειται για ένα υλικό πορώδες και απαιτεί τακτικές εφαρμογές στεγανωτικών έτσι ώστε να παραμένει ανθεκτικό σε λεκέδες.

Από την άλλη το πλακάκι είναι αρκετά ελαφρύ υλικό· για αυτό συνιστάται σε ανακαινίσεις διαμερισμάτων και δουλεύεται πολύ γιατί μπορείς να το αλλάξεις πολύ εύκολα.

Πλακάκι δαπέδου Timeless Marble 


Το κόστος αγοράς και τοποθέτησης των πλακιδίων είναι πολύ μικρότερο και σε λογικά πλαίσια.

Τα πλακάκια δαπέδου είναι λιγότερο απορροφητικά (ειδικά αν είναι γυαλισμένα), κι έτσι δεν χρειάζονται ειδική μεταχείριση στην καθαριότητα αφού είναι πολύ λιγότερο πιθανό να λεκιάσουν.

Πλακάκι τοίχου & δαπέδου Bernini Τα πλακάκια είναι πιο ανθεκτικά από το μάρμαρο και μπορούν να αντέξουν την υγρασία και τις σκληρότερες καιρικές συνθήκες. Ορισμένα από τα συστατικά του μαρμάρου συντελούν στη διάβρωση του με τον καιρό ή με τη χρήση κι έτσι το πλακάκι έρχεται να εξαλείψει αυτές τις ανεπιθύμητες ιδιότητες του μαρμάρου γι’ αυτό και είναι ανθεκτικό στο χρόνο.

Τέλος, υπάρχει τεράστια γκάμα πλακιδίων σε υλικά και σχέδια, γεγονός που βοηθά τον αγοραστή να δημιουργήσει το χώρο που έχει εκείνος ονειρευτεί με λιγότερο κόστος και περισσότερη φαντασία.

bovary.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.