Κλείνει για 5 μήνες η Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Λάρισα


Η οδός Μεγ. Αλεξάνδρου θα παραμείνει κλειστή από τις 29 Μαΐου και για τους επόμενους πέντε μήνες, έως τις 26 Οκτωβρίου οπότε και θα ολοκληρωθούν τα έργα ανακατασκευής της. Ένα πεντάμηνο εργασιών που θα προκαλέσει αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων με αφορμή τη στάση στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ουσιαστικά η Μεγ. Αλεξάνδρου, δεν θα ανοίξει ποτέ ξανά για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα καθώς από συλλεκτήρια οδός που είναι σήμερα θα μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, με τη διαφορά ότι σε μια λωρίδα κυκλοφορίας θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο των αστικών λεωφορείων και των ταξί ενώ θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια, θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος κ.λπ.

Τρεις κεντρικές οδοί, η Μεγ. Αλεξάνδρου, η Βενιζέλου και η Φιλελλήνων, θα αποτελέσουν τις οδούς όπου, παρότι θα μετατραπούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, θα επιτρέπεται η διέλευση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Με αφορμή το έργο, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας ανακοινώθηκαν χθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, «με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από τη συμβολή της με την οδό Κύπρου έως τη συμβολή της με την οδό Μανδηλαρά, λόγω εκτέλεσης εργασιών ανακατασκευής της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου για χρονικό διάστημα από την Τρίτη 29-05-2018 έως και την Παρασκευή 26-10-2018 και καθ΄ όλο το 24ωρο».

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο Κέντρο της Λάρισας όχι τόσο από την έναρξη των εργασιών στη Μεγ. Αλεξάνδρου όσο από την έναρξη των έργων και στις υπόλοιπες οδούς.

Όπως είναι γνωστό, από προχθές ξεκίνησαν τα έργα στην οδό Μανδηλαρά που περίπου δύο μήνες αργότερα, θα επεκταθούν στο τμήμα από την Παπαναστασίου έως την Τρίγωνη πλατεία. Όταν παραδοθεί – στις 10 Ιουλίου με βάση τον σημερινό σχεδιασμό – το τμήμα της Μανδηλαρά, από την Παπαναστασίου έως την Ανθ. Γαζή, τότε το έργο θα επεκταθεί προς την Τρίγωνη πλατεία ακριβώς επειδή στο ενδιάμεσο θα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Μεγ. Αλεξάνδρου.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Για τον ίδιο λόγο, της διακοπής δηλαδή της κυκλοφορίας στη Μεγ. Αλεξάνδρου και σε συνδυασμό με τα έργα στην οδό Βενιζέλου που θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, η οδός Κύπρου θα μετατραπεί σε οδό διπλής κατεύθυνσης, αντί της μίας σήμερα.

Έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα στην οδό Βενιζέλου όσο και στην οδό Φιλελλήνων, αστικά λεωφορεία και ταξί και όχι Ι.Χ. θα κινούνται «κόντρα» στην οδό Κύπρου, από την οδό Ολύμπου όπου σήμερα σταθμεύουν τα ταξί, με κατεύθυνση προς την Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Αλλά αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν αναλυτικά την περίοδο της έναρξης του έργου σε Βενιζέλου και Φιλελλήνων. Οι ρυθμίσεις εγκρίθηκαν πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας ενώ αναμένεται η έγκρισή τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η εκμετάλλευση της θερινής περιόδου με αφορμή και την απουσία των πολιτών προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία από την εκτέλεση των έργων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.