Σαν λαός είμαστε λάτρεις της μακαρονάδας και ευτυχώς έχουμε πολλές εναλλακτικές στο πως να τα μαγειρέψουμε!
Υλικά
360 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου ή κύβο κοτόπουλου
180 γραμμάρια καθαρισμένες αγκινάρες
2 ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ
1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλάκι σούπας ρίγανη
200 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες
¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
- Ένα χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια!Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σκόρδο και κοτόπουλο.
Σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε λίγο νερό, το ζωμό κοτόπουλου, τις ντομάτες κομμένς σε ψιλά καρέ, το κρασί και τη ρίγανη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και τις πιπεριές. Αφού βράσουμε και στραγγίσουμε τα μακαρόνια τα σερβίρουμε με μερικά κυβάκια φέτας.
Καλή απόλαυση!
govastileto.gr