Η διαχρονική γοητεία του νησιού των Ιπποτών!


Είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, με πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο να γοητεύονται από τη μεσαιωνική ιστορία της, τα πευκόφυτα βουνά της, τις ειδυλλιακές ακτές της και τις τόσες διαφορετικές και τόσο αυθεντικές γωνιές της.

Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Είναι η διαχρονική Ρόδος, της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας, της πλούσιας ιστορίας, των αρχαιολογικών μνημείων αλλά και των τουριστικών θερέτρων.

Ο περίφημος Κολοσσός της Ρόδου υψώθηκε τον 40 π.Χ. Αιώνα. Η παράδοση λέει πως τα πλοία περνούσαν κάτω από τα πόδια του και το πέρασμα έκλεινε τα βράδια με αλυσίδα. Η πολυποίκιλη ιστορία του νησιού περιλαμβάνει πολλούς κατακτητές, Πέρσες, Άραβες, Σαρακηνούς και Σελτζούκους. Στις αρχές του 14ου αιώνα έμελλε να είναι οι Ιωαννίτες Ιππότες αυτοί που θα σημάδευαν για πάντα τη Ρόδο και θα της χάριζαν, με τα έργα τους, τον χαρακτηρισμό «νησί των Ιπποτών».Γύρω από το κεντρικό λιμάνι αναπτύσσεται η μεσαιωνική πόλη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Ορόσημο της Παλιάς Πόλης είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ενώ ο περίπατος στη φημισμένη Οδό των Ιπποτών είναι και περίπατος στην ιστορία, αφού ο δρόμος έχει αποκατασταθεί στη μορφή που είχε στα μεσαιωνικά χρόνια. Έξω από τα τείχη εκτείνεται η νέα πόλη ενώ στο Μανδράκι δεσπόζουν τα αγάλματα των ελαφιών.

Μην παραλείψετε μία επίσκεψη στη Λίνδο, έναν από τους πιο δημοφιλείς οικισμούς του νησιού με τον περίφημο ναό της Αθηνάς, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. Και φυσικά τη διάσημη κοιλάδα με τις πεταλούδες στο σπάνιας ομορφιάς καταπράσινο φαράγγι.
newsbeast.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.