Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα σοκολατάκια με αμύγδαλα, όταν μάλιστα είναι και τόσο εντυπωσιακά στην όψη.
Υλικά
2 φλ. σταγόνες κουβερτούρα
2 φλ. σταγόνες σοκολάτα λευκή
1 φλ. χοντροκομμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τα σοκολατάκια με αμύγδαλα, απλώνοντας λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα. Κατόπιν, λιώνουμε σε μπεν μαρί το 1 ¾ φλ., σταγόνες κουβερτούρας. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στη λαδόκολλα, να κάνει στρώση.
- Λιώνουμε και τη λευκή σοκολάτα (1 ¾ φλ. τσαγιού) και τη ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά τις δύο σοκολάτες να γίνει στην όψη σαν μάρμαρο δίχρωμο με νερά.
- Πασπαλίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας, καθώς και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας να κολλήσουν επάνω στη λιωμένη δίχρωμη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τελείως. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σπάμε σε κομμάτια τα σοκολατάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
Καλή απόλαυση!
argiro.gr