Το συγκινητικό δώρο που έδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Πρίγκιπα Κάρολο.


 Η παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του πρίγκιπα Καρόλου πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Συλλέκτης βρήκε και έδωσε στην προεδρία το προσκλητήριο της βάφτισης του πρίγκιπα Φίλιππου -πατέρα του Καρόλου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ- που είχε γίνει στο Μον Ρεπό, στην Κέρκυρα, τον Οκτώβριο του 1921.

Πέρα από αυτό όμως, βρήκε και το μενού της δεξίωσης της βάφτισης, αλλά και την ανακοίνωση του δήμου Κέρκυρας για το γεγονός. Όλα αυτά, τα προσέφερε στον Κάρολο ο κ. Παυλόπουλος.

Μάλιστα, υπήρξαν σκέψεις να σερβιριστεί το ίδιο μενού στο αποψινό επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Ουαλίας δώρισε στον κ. Παυλόπουλο έξι πορσελάνινα πιάτα, κατασκευασμένα στο εργαστήριο της βασιλικής αυλής, αλλά και μία φωτογραφία του Κάρολου με τη σύζυγό του.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του δώρισε και έναν επίχρυσο αμφορέα μινωικής τέχνης.

mononews.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.