Πώς μπορεί το botox να λειτουργήσει ως θεραπεία για την λιπαρή επιδερμίδα
Αν τελικά πήρες την απόφαση να κάνεις μία θεραπεία botox και έχεις λιπαρή επιδερμίδα τότε έχεις έναν λόγο παραπάνω να ενδώσεις σε αυτό.

Το Botox μπορεί να είναι γνωστό κυρίως για την εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Από τότε που εγκρίθηκε για καλλυντική χρήση από τον οργανισμό FDA (Food and Drug Administration) το 2002, το ενέσιμο έχει εξελιχθεί σε προληπτική θεραπεία.

Ουσιαστικά αυτό που κάνει το Botox, είναι να αναστέλλει τη συστολή των μυών, μπλοκάροντας τα σήματα από τα νεύρα στους μύες.

Ίσως να μην το γνώριζες αλλά, μέσα σε αυτά τα 16 χρόνια που χρησιμοποιείται κυρίως για την βελτίωσή της όψης του προσώπου, κατάφερε ακόμα, να εγκριθεί ως ένα εργαλείο που βοηθάει τόσο στην εφίδρωση όσο και στις ημικρανίες.

Τα οφέλη όμως που μπορεί να αποδώσει δεν σταματούν εδώ.

Σήμερα μαθαίνουμε πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, το botox μπορεί να λειτουργήσει σαν θεραπεία για το λιπαρό δέρμα.

Μερικές ενέσεις στο μέτωπο θα μπορούσαν να μειώσουν την παραγωγή λιπαρότητας αρκετά και να περιορίσουν την γυαλάδα στην ζώνη T του προσώπου.

Εάν οι μύες και οι αδένες δεν είναι ενεργοί δεν θα συστέλλονται και έτσι δεν θα παράγουν ιδρώτα ή λάδι.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο να παραμένει πιο σταθερό το μακιγιάζ και να μην «τρέχει», ένα πρόβλημα που εκείνες με κανονικό δέρμα αντιμετωπίζουν μόνο το καλοκαίρι, για όσες όμως έχουν λιπαρή επιδερμίδα είναι ένα καθημερινό βάσανο.

Ενώ λοιπόν οι σμηγματογόνοι αδένες είναι διαφορετικοί από τους αντίστοιχους που παράγουν τον ιδρώτα, αντιδρούν παρόμοια με μια ένεση Botox, η οποία διαχέεται κάτω από δέρμα, περίπου ένα εκατοστό γύρω από το σημείο της ένεσης.

Έτσι εξηγείται η παράλληλη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση δύο διαφορετικών προβλημάτων.

Ακόμα όμως κι αν το Botox μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που συμπεριφέρεται η επιδερμίδα μας, δεν παύει να στηρίζεται στην παράλυση των μυών, κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε.

Μικρές ενέσεις μπορούν να εγχυθούν σε οποιοδήποτε λιπαρό σημείο, όπως η μύτη και το πηγούνι, όμως οι μύες αυτοί ελέγχουν το χαμόγελό σας, το οποίο μπορεί να επηρεαστεί ακούσια εάν χορηγείσετε υπερβολικό Botox.

Σε ότι αφορά τα ενέσιμα γενικά καλό θα είναι αν γίνονται, να γίνονται με μέτρο, καθώς οι υπερβολές μπορούν να οδηγήσουν σε παραμορφώσεις που δεν αρέσουν σε κανέναν.

Η αληθινή ομορφιά είναι η φυσική, ενώ το υγιές και πιο κομψό τελικά, είναι να αγκαλιάζουμε τις ατέλειες μας και να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση.

Όσο για την λιπαρότητα της επιδερμίδας, ο κόσμος της ομορφιάς είναι γεμάτος προιόντα που μπορούν να την ρυθμίσουν!

πηγή bovary.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.