Πραγματοποιήθηκε η Εκπαιδευτική Ημερίδα από τις συντάκτριες του FEMALEVOICE.


Το Γυναικείο Διαδικτυακό περιοδικό FEMALEVOICE.GR  διοργάνωσε με επιτυχία την Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: "Το άγχος των γονέων και πώς αυτό επηρεάζει τα παιδιά στις σχολικές επιδόσεις και στη συμπεριφορά τους" στο φιλόξενο χώρο του Passerella.

Χαιρετισμό προς τους ακροατές έφερε η Μαρία Χριστοδούλου, φιλόλογος και αρχισυντάκτρια στο Femalevoice.

Συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η Χριστίνα Καραπετσάνη, συντάκτρια στο Femalevoice.


Την εισαγωγή του θέματος και τον επίλογο έκανε η Φιλίτσα Παπανικολάου, παιδοψυχολόγος και συντάκτρια στο περιοδικό, με θέμα ''Ο παράγοντας άγχος'' και ''Η σωστή διαχείριση του άγχους''. Αναφέρθηκε στη σημασία της λέξης "άγχος" και μίλησε για τη σωστή διαχείριση αυτού, σχετικά με τους γονείς προς τα παιδιά.


Στο κυρίως θέμα μπήκε, αμέσως μετά, η Ευαγγελία Φράγκου, Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής και Βοηθός Αρχισυνταξίας στο Femalevoice, με θέμα ''Οι ψυχοσυναισθηματικές και σχολικές επιπτώσεις του άγχους στο παιδί της προσχολικής ηλικίας''. Μίλησε δίνοντας στόμφο στο άγχος των γονέων όσον αφορά τα παιδιά ηλικίας 4-5 ετών και ανέφερε κάποιους τρόπους διαχείρισης αυτού.


Τέλος, τον λόγο πήρε η Μαρία Κυργιαννή, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συντάκτρια στο Femalevoice με θέμα ''Οι επιπτώσεις του άγχους γονέων και παιδιών στην σχολική ηλικία'', αναλύοντας ορισμένες από τις επιπτώσεις του άγχους σε γονείς και παιδιά και κλείνοντας με κάποιους τρόπους αντιμετώπισης.


Δόθηκαν πολύ ωραία μηνύματα και προτροπές για την σωστή διαχείριση του άγχους και τρόποι για το πώς μπορέσουμε να βοηθηθούμε εμείς οι ίδιοι, αλλά και να συμβάλουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και κυρίως για μια καλύτερη ποιότητας ζωής γι'αυτά!


Χριστίνα Καραπετσάνη για το Femalevoice.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.