Τι σημαίνει το μουρμουρητό στην καρδιά;


Ο γιατρός σου είπε ότι έχεις μουρμουρητό στην καρδιά. Πρέπει να ανησυχήσεις και πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει τη ζωή σου; Ο Mark Estes, M.D., διευθυντής του Κέντρου Καρδιακής Αρρυθμίας της Νέας Αγγλίας στη Βοστώνη μας εξηγεί.

«Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν αλλάζει η ζωή σου. Το γεγονός ότι έχεις ένα μουρμουρητό στην καρδιά σημαίνει ότι ακούγεται ένας ήχος καθώς το αίμα ρέει από μέσα της».

Γιατί ακούς το μουρμουρητό στην καρδιά σου;
Ο λόγος μπορεί να είναι απλός, όπως το ότι οι θωρακικοί μύες σου είναι σχετικά λεπτοί ή μία από τις βαλβίδες της καρδιάς βρίσκεται κοντά στο τοίχωμα του στέρνου σου. Και τα δύο αυτά είναι φυσιολογικά και η.. μουρμούρα συχνά εξαφανίζεται εντελώς με την πάροδο του χρόνου.

Πότε χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση
Εάν ο γιατρός σου ακούσει στην καρδιά σου κάποιον ήχο που θα τον βάλει σε σκέψεις ή εάν έχεις συμπτώματα όπως η δύσπνοια ή μία σκοτοδίνη, μπορεί να σε στείλει να κάνεις περισσότερες εξετάσεις, όπως ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα ή ηχοκαρδιογράφημα.

Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, το μουρμουρητό στην καρδιά μπορεί να αποτελεί ένδειξη προβλήματος στη βαλβίδα της καρδιάς ή μπορεί να υπάρχει κάποια τρύπα ανάμεσα στις καρδιακές κοιλίες.

Όσοι άνθρωποι ανήκουν σε αυτή την πολύ μικρή ομάδα, θα χρειαστούν κάποια περαιτέρω αξιολόγηση από καρδιολόγο και οι πιθανότητες είναι ότι θα υπάρχουν καλές επιλογές για την μετέπειτα θεραπεία του προβλήματος.

 shape.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.