Μετακομίζεις; Τρία σημαντικά λάθη που κάνεις με το πακετάρισμα και δεν το καταλαβαίνεις.


Πολλοί αποφασίζουν να αλλάξουν σπίτι μετά το καλοκαίρι, καθώς είναι η εποχή που νοικιάζονται τα περισσότερα σπίτια.
Είτε από φοιτητές είτε απλά από ανθρώπους που βρήκαν κάτι καλύτερο και θέλουν να αλλάξουν κατοικία.
Αφού βρεις σπίτι, δώσεις τα χέρια με τον ιδιοκτήτη, έρχεται η ώρα ενός ακόμα δύσκολου «άθλου».

Του πακεταρίσματος.

Πριν αρχίσεις να πετάς τα πράγματά σου μέσα σε κούτες, πρέπει να σκεφτείς πώς ακριβώς θα το κάνεις για να τα μαζέψεις όλα και να τα τακτοποιήσεις. Και το πιο σημαντικό: Να τα βρεις μετά όλα όπως τα άφησες.
Μπορεί να σου πάρει πολύ παραπάνω χρόνο και ενέργεια για να πακετάρεις αν το κάνεις με λάθος τρόπο.
Όλοι μας κάνουμε τρία συγκεκριμένα λάθη όταν πακετάρουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε.
Ας δούμε ποια είναι αυτά τα λάθη και τι μπορούμε να κάνουμε:

Πακετάρεις σε μεγάλα κουτιά


Αυτό καθυστερεί την όλη διαδικασία καθώς τα τεράστια κιβώτια είναι πολύ βαριά για να σηκωθούν και να μεταφερθούν. Ακόμη, μπορεί να μην το κλείσεις καλά με τις ταινίες και να ανοίξει ή να σκιστεί. Βάλε τα βιβλία σε μικρά κουτιά και κόλλησέ τα καλά με ταινίες. Είναι καλύτερα για την μεταφορά και την ασφάλεια των αντικειμένων σου.

Δεν βάζεις ετικέτες


Αν χρησιμοποιήσεις παλιά κουτιά, φρόντισε να μην έχουν πάνω τις παλιές ετικέτες. Βάλε καινούριες ώστε να ξέρεις τι είναι πού. Έτσι δεν θα ανοίγεις και θα κλείνεις μέχρι να βρεις αυτό που θες, κάτι που θα σε κάνει να χάσεις πολύτιμο χρόνο.

Δεν πακετάρεις σωστά τα εύθραυστα


Τα εύθραυστα (γυαλικά, πορσελάνες) θέλουν πολύ καλό τύλιγμα με χαρτί και bubble wrap (το πλαστικό με τις φυσαλίδες αέρα) ώστε να μην σπάσουν. Δεν μπορείς να τα βάλεις έτσι μέσα στα κουτιά. Τύλιξέ τα καλά, ένα ένα και τοποθέτησέ τα προσεκτικά στο κουτί. Μετά κλείσε το κουτί με ταινίες και μην το παραφορτώσεις, ώστε να μην έχεις κανένα ατύχημα.

bovary.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.