Τι μπορεί να σε διδάξει ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για τη ζωή!


Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ένας άνθρωπος που συντρόφευσε την παιδική ηλικία εκατομμυρίων...

ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Παραμύθια που γαλούχησαν και μετάγγισαν σε εκατομμύρια παιδιά σημαντικές ηθικές αξίες, αλλά και τους μετέφεραν παράλληλα τη μελαγχολική διάθεση του ίδιου του μεγάλου παραμυθά.

Πληροφορίες για τη ζωή του

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ήταν ένας διάσημος συγγραφέας παιδικών παραμυθιών στα οποία οι  ήρωες ήταν κυρίως άνθρωποι φτωχοί και αδικημένοι, αλλά με ειλικρίνεια και αλήθεια. Η προσωπική ζωή του ίδιου είχε αρκετές αντιξοότητες, οι οποίες περιελάμβαναν το θάνατο του πατέρα του όταν εκείνος βρισκόταν ακόμα σε τρυφερή ηλικία, αλλά και τις πολλές αποτυχίες που βίωσε στο συναισθηματικό τομέα αφού απορρίφθηκε από κάθε γυναίκα που αγάπησε. Ο ίδιος ήταν ένας άνθρωπος που ενώ δεν ήξερε καν γραμματική και ορθογραφία, διέθετε μεγάλη φαντασία και οξύνοια. Πέθανε σε ηλικία 70 ετών το 1875, έχοντας γίνει διάσημος στη Δανία και καταφέρνοντας να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση  της χώρας του.

Ηθικά διδάγματα

Ο Άντερσεν είναι διάσημος κυρίως για τα παιδικά του παραμύθια τα οποία αποπνέουν έντονη  μελαγχολία, αλλά παράλληλα κρύβουν μέσα τους και μία  νότα αισιοδοξίας. Ο Άντερσεν μας μαθαίνει πως:
η ευτυχία στη ζωή κρύβεται στα μικρά και απλά πράγματα και πως
η αληθινή ομορφιά υπάρχει μέσα μας.
Μας διδάσκει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τη δύναμή μας και να μη χάνουμε την πίστη μας στην αληθινή αγάπη.
Μέσα από τις αντιξοότητες, στο τέλος όλοι οι άνθρωποι βρίσκουν την ευτυχία και τη γαλήνη, όπως συμβαίνει και σε όλους τους ήρωες των παραμυθιών του.

Τα παραμύθια υπάρχουν για να μας θυμίζουν την ομορφιά της ζωής σε μία εποχή που διαπνέεται από μία ατελείωτη λατρεία στην ύλη. Σίγουρα, κάθε παιδί θα διαβάσει κάποια στιγμή το Κοριτσάκι με τα σπίρτα, το ασχημόπαπο, τον μολυβένιο στρατιώτη.

troma-ktiko.com
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.