Εύκολο, απλό και δροσερό γλύκισμα!
Συστατικά
400 γρ. ανανάς φρέσκος
450 γρ. γιαούρτι 2%
100 γρ. σιρόπι σφένδαμου (προαιρετικά)
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τον ανανά μέχρι να διαλυθεί.
- Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
- Αδειάζουμε τον ανανά στην πετσέτα και με τα χέρια μας πιέζουμε έτσι ώστε να μείνει μόνο η πούλπα του στην πετσέτα και ο χυμός του να πέσει στο μπολ. Τον χυμό τον πίνουμε ή τον κρατάμε για άλλη συνταγή.
- Βάζουμε την πούλπα σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, το σιρόπι σφένδαμου και την κανέλα σε σκόνη.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής.
- Χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι να έχουμε υφή παγωτού.
- Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com