Μήπως έχεις έλλειψη της «βιταμίνης του ήλιου»; Αυτά είναι τα 3 βασικά συμπτώματα


Βιταμίνη D ή αλλιώς βιταμίνη του ήλιου. Μία από της πλέον σημαντικές βιταμίνες που ο οργανισμός μας χρειάζεται προκειμένου να εξασφαλίσει την υγεία των οστών, την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τα υψηλά επίπεδα ενέργειας. 

Η βιταμίνη του ήλιου –όπως προδίδει το όνομά της- παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό κάθε φορά που το δέρμα μας έρχεται σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. Σύμφωνα με μελέτες, μόλις 10 λεπτά έκθεσης στον ήλιο ημερησίως είναι αρκετά για να παράξουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε, ενώ υπάρχουν και τροφές στις οποίες μπορείς να τη βρεις σε μεγάλες ποσότητες.

Μερικές από αυτές είναι το πορτοκάλι, ο κρόκος του αβγού, ο σολομός και οι σαρδέλες, τις οποίες αν συμπεριλάβεις στη διατροφή σου δεν έχεις να ανησυχείς για την έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Μια έλλειψη που είναι σε θέση να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας.

Όταν η βιταμίνη D λείπει, σχεδόν αμέσως κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμπτώματα, τα οποία καλό θα ήταν αμέσως να μας υποψιάσουν προκειμένου να λάβουμε τα μέτρα μας.

Διότι το τελευταίο που θέλουμε είναι τα προβλήματα υγείας, σωστά; Σωστά.

Ποιες είναι οι τρεις βασικές ενδείξεις ότι κάτι πάει λάθος με την παραγωγή της σημαντικής αυτής βιταμίνης; 

Ευάλωτη σε αρρώστιες

Το ανοσοποιητικό εξασθενεί σε σημείο που ακόμα και ένα κρυολόγημα μπορεί να μας ρίξει στο κρεβάτι για αρκετές ημέρες. Αν κάτι τέτοιο δεν αποτελεί συνηθισμένη κατάσταση για εσένα, καλό θα ήταν να το ψάξεις.

Μονίμως κουρασμένη

Ίσως το πρώτο και πιο εξόφθαλμο σύμπτωμα. Κούραση που δεν δικαιολογείται από τα ωράριά σου και τον ρυθμό ζωής σου θα πρέπει αμέσως να σε βάλει σε σκέψεις. Η επιθυμία μας για ύπνο και η έντονη ανάγκη για παραμονή στο σπίτι είναι σύνηθες φαινόμενο στην περίπτωση έλλειψης βιταμίνης D.

Υπερβολικός ιδρώτας

Παρατηρείς πως τον τελευταίο καιρό ιδρώνεις ασυνήθιστα πολύ; Λίγη περισσότερη βιταμίνη του ήλιου θα βοηθήσει σημαντικά στην ενοχλητική αυτή κατάσταση.

Δώσε σημασία στα συμπτώματα και μη διαστάσεις να ζητήσεις αμέσως τη βοήθεια ειδικού αν παρατηρήσεις πως κάτι δεν πάει καλά με την ενέργεια και το σώμα σου.

limeandlife.com
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.