Πρησμένα δάκτυλα: Ποιες είναι οι αιτίες;


Πριν ανησυχήσετε άδικα, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δάχτυλα πρήζονται για πολλούς λόγους, συνήθως όχι σοβαρούς. Όταν όμως πρόκειται για δακτυλίτιδα, δηλαδή φλεγμονή των δακτύλων, η οποία συνδυάζεται με πόνο, μπορεί να συνδέεται με υποκείμενες παθήσεις. Δείτε ποιες αιτίες κρύβονται πίσω από το πρήξιμο των δακτύλων και πότε πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

1. Κακή κυκλοφορία του αίματος

Η υπερβολική χοληστερίνη, η υψηλή ή η μη ισορροπημένη αρτηριακή πίεση προκαλούν την αύξηση στην ροή του κυκλοφορικού συστήματος σας, με μεγαλύτερη ταχύτητα από την καρδιά προς τους πνεύμονες σας. Nιώθετε περισσότερη κούραση και σαν αποτέλεσμα, αυτή η ένταση του κυκλοφορικού στον θώρακα οδηγεί σε ανισορροπία στα άκρα καθώς και στα δάκτυλα. Νιώθετε τα χέρια σας πιο κρύα και τα δάκτυλα σας πιο πρησμένα επειδή τα αιμοφόρα αγγεία σας διογκώνονται και αυτό αποδίδεται ως πρήξιμο και φούσκωμα.

2. Υπερβολικό βάρος

Η παχυσαρκία ή τα μερικά παραπάνω κιλά προκαλούν αλλαγές στο λεμφικό σας σύστημα, γεγονός που σας κάνει να κατακρατείτε υγρά στα χέρια σας, καθώς και στα πόδια σας. Τα νιώθετε πρησμένα, για παράδειγμα τα παπούτσια σας δεν σας κάνουν και νιώθετε μούδιασμα λόγω των ελαφρά πρησμένων δακτύλων σας.

3. Πρήξιμο λόγω του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα

Όταν πάσχετε από το επονομαζόμενο σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα στα χέρια σας είναι φυσιολογικό να περιορίζεται η ροή του αίματος σε αυτήν την περιοχή λόγω συμπίεσης του μέσου νεύρου, γεγονός που προκαλεί το αίσθημα αδυναμίας στα δάκτυλα, μαζί με το αίσθημα ψυχρότητας και το πρήξιμο.

4. Αλλεργική αντίδραση

Ορισμένες φορές, ξένα σώματα μπορεί να εισέλθουν στο σώμα σας. Με σκοπό να το υπερασπιστεί, η ισταμίνη απελευθερώνεται στην ροή του αίματος για να τα αντιμετωπίσει. Αυτό, ορισμένες φορές, προκαλεί πρήξιμο στα δάκτυλα σας. Όταν παρουσιάζετε αυτή την αντίδραση, πρέπει να πάρετε αντιισταμινικά.

5. Μόλυνση

Η μόλυνση συμβαίνει όταν μικρόβια εισέρχονται στο δέρμα σας μέσω ενός τραύματος. Μερικές φορές, μόνο ένα μικρό κόψιμο αρκεί. Ένα από τα δάκτυλα σας μπορεί να αρχίσει να πρήζεται και να πονάει. Ορισμένες φορές, ένας ιστός μπορεί να μολυνθεί και όταν η μόλυνση φτάσει στο κόκαλο, συχνά, προκαλεί πυρετό.

6. Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Η φυσιολογική φθορά των συνδέσμων και των χόνδρων σας μπορεί μερικές φορές να επιτεθεί στα δάκτυλα σας. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Ξαφνικά, τα δάκτυλα σας θα πρηστούν και θα εμφανίσουν ένα βυσσινί χρώμα. Αυτό προκαλεί πόνο, ειδικά κατά τις πρωινές ώρες και είναι φυσιολογικό να νιώθετε δυσκαμψία και δυσκολία στην κίνηση των δακτύλων σας.

omorfamystika.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.