Μαρσελα Λένα:"Η κρίση γεννά ευκαιρίες"

Η Λένα Μαρσέλα, ηθοποιός μίλησε στο femalevoice.gr για τον ρόλο της στο "το χώμα βάφτηκε κόκκινο"που φέτος παίζεται στο Θεσσαλικό θέατρο με μεγάλη επιτυχία καθώς οι περισσότερες παραστάσεις είναι sold out.

 Θεσσαλικό θέατρο το χώμα βάφτηκε κόκκινο»Πες μας και λόγια για το ρόλο σου;

Υποδύομαι τον ρόλο της Ειρήνης, μια φτωχή θεσσαλή αγρότισσα που ανήκει στη τάξη των κολίγων. Παρ΄ ολα αυτά η Ειρήνη έχει μόρφωση για τα δεδομένα της εποχής και μέσα στο έργο (Αυτό είναι το παράδοξο) φαίνεται ότι εκπροσωπεί και σηκώνει στις πλάτες της τον αγώνα για τα δίκαια των φτωχών και καταπιεσμένων κολίγων.

Με ποια κριτήρια επιλέγεις τις παραστάσεις που συμμετέχεις;

Αν και οι ηθοποιοί της γεννιάς μου πολλές φορές δεν έχουν την πολυτέλεια της επιλογής τους των ρόλων, για μενα βασική προυπόθεση για να αποδεχτώ  ένα ρόλο, είναι ο ρόλος αυτός να μου δίνει τη δυνατότητα μέσα απο την ενσάρκωσή του να εξελίσσομαι ως επαγγελματίας.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νεαρό ηθοποιό να βρει δουλειά και να βιοποριζεται από αυτή;

Πολλοί με θεωρούν νεαρή ηθοποιό χωρίς να γνωρίζουν ότι είμαι στο χώρο εδώ και 11 χρόνια. Βέβαια στην Ελλάδα εργάζομαι τα τελευταία πέντε χρόνια και ενστερνίζομαι πλήρως τις αγωνίες των νέων συναδέλφων ως προς την αναζήτηση μιας δουλειάς. Σε μια πιο οπτιμιστική τοποθέτηση θα έλεγα οτι η κρίση γεννά ευκαιρίες, απλά έχει να κάνει με πόσο το κυνηγάς.

Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με το θέατρο;

Ως παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα στο θέατρο μιας και συγγενικά μου πρόσωπα δούλευαν στο εθνικό θέατρο των Τιράνων. Στα παιδικά μου μάτια όλο αυτό φάνταζε μαγικό και αποτέλεσε το ερέθισμα για να σπουδάσω μετέπειτα ηθοποιός.

Το θέατρο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο;

Το θέατρο και η ενσάρκωση των ποικίλων χαρακτήρων δεν σε κάνει απαραίτητα καλύτερο άνθρωπο. Σίγουρα όμως μέσα απο την υποκριτική μαθαίνεις καλύτερα τον κόσμο και τους ανθρώπους.

Τα μικρά παιδιά έρχονται στο θέατρο,παρακολουθούν παραστάσεις;

Όπως στην αρχαία Ελλάδα έτσι και στην σύγχρονη εποχή, το θέατρο πρέπει να έχει και διδακτικό χαρακτήρα. Οπότε σίγουρα αφορά και τα παιδιά το ένστικτο των οποιών είναι αλάνθαστο.

Τι σας δίνει ελπίδα;

Μου δίνει ελπίδα το γεγονός οτι ο κόσμος επιστρέφει στο θέατρο ως πράξη εσωτερικής αναζήτησης.

Υπάρχουν ρολόι που ονειρεύεστε να παίξετε;

Αυτή η ερώτηση μου έχει ξαναγίνει, η μεγαλύτερη μου επιθυμία δεν είναι να ενσαρκώσω κάποιο συγκεκριμένο ρόλο, όσο το να αξιωθώ κάποια στιγμή στη ζωή μου να παίξω ένα αρχαίο δράμα στην Επίδαυρο.

Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου


Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.