Συνέντευξη του γιατρού Σάμερ Αθανασίου Αμάρι στο femalevoice.gr

 Κυριε Αμαρι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας φιλοξενώ στο ηλεκτρονικό διαδικτυακό μας περιοδικό FEMALEVOICE.GR.. Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια διοργανώνετε κάτι εξαιρετικό για την πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Πως οδηγηθηκατε στην απόφαση σας αυτή;

Κυρία Λάμπρου να σας ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου και για την φιλοξενία σας στο ηλεκτρονικό διαδικτυακό περιοδικό σας FEMALEVOICE.GR αλλά και για την στήριξή σας τόσο στην φετινή όσο και στην περσινή ενημερωτική ιατρική ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού. Οδηγήθηκα στην απόφαση αυτή με γνώμονα την ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού για πρόληψη. Οι γυναίκες δυστυχώς είτε από αμέλεια, είτε από άγνοια, είτε από φόβο δεν πραγματοποιούν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις που αφορούν τον μαστό (μαστογραφία, υπέρηχο μαστού, κλινική εξέταση και αυτοεξέταση), όταν διαπιστωμένα τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πως το ποσοστό των γυναικών που νοσούν από Καρκίνο του Μαστού έχει αυξηθεί. Έτσι με την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας προσπαθώ και εγώ να βάλω ένα λιθαράκι και να βοηθήσω προς την κατεύθυνση της Πρόληψης την οποία θεωρώ πολύ σημαντική.

 Ποιοι άλλοι φορείς θα συμμετέχουν στην εν λόγω εκδήλωση 15 Δεκεμβρίου στον Τύρναβο και που θα διεξαχθεί;

Στην φετινή ημερίδα η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, θα συμμετέχουν σημαντικοί φορείς, με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσω της ενημέρωσης και της έμπρακτης υποστήριξης σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έτσι ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας και το Σωματείο Save Moras θα παρευρίσκονται με τα περίπτερά τους στον χώρο της ημερίδας, όπου θα ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις τους ενώ και η Αντικαρκινική Εταιρία – Παράρτημα Λάρισας με την πρόεδρό της θα ενημερώσει για τις δικές της ξεχωριστές δράσεις.

Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Δαφτσιδου "Παράθυρο στη ζωή". Πως το αποφασίσατε αυτό;

Όντως, σημαντικό κομμάτι της φετινής ημερίδας αποτελεί και η παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής. Ενός γλυκύτατου ανθρώπου, που η γνωριμία μας ήταν τυχαία καθώς στην περσινή ημερίδα, μέσω κοινού γνωστού, της έκανα την πρόταση και δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη να μιλήσει για τον Καρκίνο του Μαστού μοιραζόμενη την δική της προσωπική εμπειρία. Φέτος η χαρά μου είναι διπλή, γιατί θα συμμετάσχει παρουσιάζοντας το βιβλίο της «Παράθυρο στη Ζωή», που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ενός αξιόλογου και όμορφου βιβλίου που αναδεικνύει το Καρκίνο του Μαστού μέσα από την καθημερινότητα και αυτό με τιμάει και με χαροποιεί ιδιαίτερα. Στην παρουσίαση του βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί με έναν ξεχωριστό τρόπο, θα συμβάλλουν οι κ.κ. Γεώργιος Παπατσίμπας (Παθολόγος – Ογκολόγος), Χρύσανθος Κατσιμαγκλής (Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής), Βίλλη Κίτσιου (Θεατρολόγος – Εκπαιδευτικός), ενώ την παρουσίαση θα πλαισιώσουν, μουσικά ο Δημήτριος Κατσαβάκης και εικαστικά ο Γεώργιος Κιτσούλης.

 Τι άλλο θα περιλαμβάνει η εν λόγω ημερίδα, η οποία προβλέπεται ιδιαίτερα εξαιρετική ;
4) Στα πλαίσια της ενημέρωσης θα συμμετάσχουν αξιόλογοι επιστήμονες όπου ο καθένας από την δική του σκοπιά θα αναπτύξουν την θεματολογία γύρω από τον Καρκίνο του Μαστού. Την ημερίδα θα προλογίσει ο Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κύργιας και τον ευχαριστώ θερμά. Για την αυτοεξέταση του μαστού θα μιλήσει η κ. Κωνσταντίνα Μπουμπουδήμου, Μαία στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου ενώ ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος κ. Αστέριος Φώτος θα αναπτύξει ένα σημαντικό θέμα που αφορά την εξωσωματική και αν υπάρχει σχέση με τον Καρκίνο του Μαστού. Οι Γυμναστές κ.κ. Δημήτριος  Ζώης, Άννα - Μαρία Τρίγκα, Αικατερίνη Παπουτσή και Δημήτριος Κουκουλιάρας θα ασχοληθούν με την συμβολή της άθλησης στον Καρκίνο του Μαστού, ενώ για την αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση θα μας μιλήσει ο Φυσικοθεραπευτής κ. Απόστολος Γκανάτσιος. Αξίζει να σημειωθεί πως στα πλαίσια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί και η δράση «Μαζεύω – Φέρνω Καπάκια» θέλοντας με τον τρόπο αυτό να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας που τα έχει ανάγκη.

Πείτε μας με ένα λόγο σας το μήνυμα της εν λόγω εκδήλωσης
Κ. Λάμπρου νομίζω πως με λίγες λέξεις μπορεί να αποτυπωθεί το μήνυμα αυτής της τόσο σημαντικής ιατρικής ημερίδας, που αξίζει να παρευρεθεί κάποιος και να παρακολουθήσει. « Έλα…Ενημερώσου…Πρόλαβε – Συστήσου με τον Μαστό σου». Ο γυναικείος πληθυσμός πρέπει να κατανοήσει την σημασία και την ανάγκη του Προληπτικού Μαστολογικού Ελέγχου και η συγκεκριμένη ημερίδα αυτό έχει σκοπό να κάνει.
Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες και εσάς για την φιλοξενία και το βήμα που μου δίνετε για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε ένα θέμα που αφορά καθημερινά όλο και περισσότερες γυναίκες και να ευχηθώ σε όλους μας καλές γιορτές, με υγεία που είναι το σημαντικότερο αγαθό. Με εκτίμηση, Αμάρι Σάμερ – Αθανάσιος, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης, Ακτινολογικό Κέντρο «Σύγχρονη Ιατρική Απεικόνιση».


Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, αν και είναι δεδομένη, και φυσικά καλές γιορτές και χαρούμενα και ήρεμα Χριστούγεννα σε όλους μας.

Με εκτίμηση Μαριεττα Λάμπρου, Νομικός - Διευθύντρια των διαδικτυακών περιοδικών FEMALEVOICE.GR και STATUSVOICE.GR.
Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.