9 Πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από γυναίκες που έχασαν τα μαλλιά τους στη μάχη με τον καρκίνο.89773552-2138-4b21-86b0-a9938100b078.format_jpeg.inline_yes-600x315

9 Πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από γυναίκες που έχασαν τα μαλλιά τους στη μάχη με τον καρκίνο.
Για κάθε γυναίκα που αγαπά την εικόνα της, τα μαλλιά είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Το χρώμα, το κόψιμο και το χτένισμα τους μαρτυρούν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα της. Είναι με λίγα λόγια, αυτή!
Τι γίνεται, όμως, όταν ο καρκίνος στερεί από μια γυναίκα τη θηλυκότητα της; Όταν οι χημειοθεραπείες κάνουν τα μαλλιά να πέσουν και την ιδιαίτερη ταυτότητα να χαθεί;
9 γυναίκες μιλούν στη Vogue για την περιπέτεια της υγείας τους. Για τον πολεμόχαρο καρκίνο που τους στέρησε τα μαλλιά τους αλλά όχι και τη ζωή! Αυτές οι 9 γυναίκες θα δώσουν ένα δυνατό μάθημα σε όλους μας, σχετικά με τα σημαντικά πράγματα στη ζωή…
1. Αποδεχτείτε πως ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν.
“Είναι δύσκολο να αποχωριστείς τα μαλλιά σου. Το να τα ξυρίσω ήταν ότι πιο στενόχωρο έχω κάνει ποτέ. Αλλά έπρεπε. Άλλωστε θα έπεφταν κι εγώ δεν μπορούσα να το αποφύγω, όσο κι αν ευχόμουν το αντίθετο.”
Elly Mayday
2. Η ομορφιά έχει να κάνει με την αποδοχή.
“Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ομορφιά που δείχνει ο καθρέφτης. Εξίσου σημαντικό είναι και το να αποδεχόμαστε και να αγκαλιάζουμε τις αδυναμίες μας.”
Suleika Jaouad
3. Θα πρέπει να αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα των ανθρώπων.
“Πέταξα την περούκα μου. Με ενοχλούσε να τη φοράω. Ο σύντροφος μου τότε είπε με ενθουσιασμό πως είμαι όμορφη έτσι. Κι εγώ ένιωσα καλύτερα. Κανένας άνθρωπος δε με έκανε ποτέ να νιώσω αμήχανα.”
Rachel Fleit
4. Οι δύσκολες καταστάσεις μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες να επαναπροσδιορίσετε τα ιδανικά σας.
“Παλιότερα, ομορφιά για μένα ήταν το να ταιριάζω. Τώρα, όμως, έμαθα να ξεχωρίζω. Και μου αρέσει.”
Mia Sidaros
5. Ο καθένας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αρκεί να τους δώσουμε προσοχή.
“Κάθε άνθρωπος έχει κάποιο όμορφο χαρακτηριστικό. Είτε πρόκειται για όμορφα μάτια, έντονα ζυγωματικά ή σαρκώδη χείλη. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να καθορίσουν την ομορφιά, πέρα από τα μαλλιά.”
Kate Ambrosi
6. Βρείτε τις ισορροπίες σας και μη φοβηθείτε να κάνετε ασυνήθιστες και πρωτότυπες αλλαγές.
“Τους πρώτους τρεις μήνες φορούσα συνέχεια την περούκα. Δεν μπορούσα να συνηθίσω το κεφάλι μου γυμνό. Κάποια στιγμή, όμως, συνειδητοποίησα πως το νέο μου λουκ, μου άρεσε. Κι έτσι την αφαίρεσα. Για κάποιους τόσο νέους όσο εγώ, η λύση της περούκας δε λειτουργεί. Θέλει απλά θάρρος και απόφαση να πρωτοτυπήσεις.”
Carly Severn
7. Τα πιο απλά πράγματα μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση μας!
“Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Είναι όλα μέσα στο μυαλό μας. Τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ωραίες εκτός από τα μαλλιά; Μικρά πράγματα που τονίζουν τα χαρακτηριστικά μας. Εγώ, λοιπόν, ακόμη και τις πιο δύσκολες μέρες μου, τόνιζα με μάσκαρα τις βλεφαρίδες μου. Ακόμη κι αυτή η μικρή λεπτομέρεια με βοήθησε πολύ!”
Valisia LeKae
8. Πολλές φορές χρειάζεται να χάσεις κάτι για να το εκτιμήσεις!
“Είχα πάντα μακριά, σγουρά μαλλιά. Νόμιζα πως αυτά ήταν το δυνατό μου σημείο. Έπρεπε να τα χάσω για να καταλάβω πως δεν ήταν αυτά τα σημαντικά…”
Suleika Jaouad
9. Μπορεί η κάθεμια μας να ορίσει τι είναι αυτό που την κάνει όμορφη!
“Η ομορφιά κρύβεται μέσα μας. Όλα τα άλλα, είναι προσωρινά και φθαρτά. Γι’αυτό δεν αξίζει να στενοχωριόμαστε ούτε για ρυτίδες, ούτε για τρίχες. Το παν είναι να ζεις!”
Elly Mayday


Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.