Πανηγυρικά παρουσιάστηκαν στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το 7ο & το 8ο παιδικά παραμύθια της παιδαγωγού και συγγραφέως Λητούς Τσακίρη Παπαθανασιου.

Πανηγυρικά παρουσιάστηκαν  στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το 7ο & το 8ο παιδικά παραμύθια της παιδαγωγού και συγγραφέως Λητούς Τσακίρη Παπαθανασιου.  "Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική" αυτή την Παρασκευή 10 Μαΐου χάρισε διατροφικά πρότυπα  με τη συμμετοχή πλήθους κοινού στο περίπτερο 13 στην παιδική γωνιά 2. Στη δραση συμμετείχε ο Διατροφολόγος κος Πανταλέων της Αλυσιδας Green Family Ελληνικόν & το Νηπιαγωγείο Παιδικόραμα  Θεσσαλονίκης.Το Σάββατο 11 Μαΐου  η συγγραφέας μαζί με τη Λαρισαία μουσικό Ελένη Σαμαρίνα και την ερμηνεύτρια Έλενα Γκαντζά παρουσίασαν στο περίπτερο των εκδόσεων Τζιαμπίρης Πυραμίδα σε επίσημη πρώτη το όγδοο βιβλίο της, το μουσικό παραμύθι  που ανήκει στη νέα σειρά "Σεβαστιανός ο φοβερός" με τίτλο "Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας" Ενα βιβλίο το οποίο μιλάει για τη σχέση μας με το διαδίκτυο και για τους τρόπους που οφείλουμε να διαχειριστούμε τις νέες τεχνολογίες ώστε να αποκομίσουμε από αυτές τα μέγιστα χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας.
Η συγγραφέας έχει εξειδίκευση στην ψυχική υγεία, ειναι πιστοποιημένη Εκπαιδευτρια Εκπαιδευτών  και μελετά  καθημερινά με αγάπη τα παιδιά καθώς  είναι διευθύντρια του ΛΗΤΩ   Πρότυπου Κέντρου Προσχολική΅Αγωγής  στην πολη της Λάρισας Τα βιβλία της  κυκλοφορούν όλα  υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων αφού  η  ίδια χρόνια τώρα είναι ενεργό μέλος του τμήματος Παιδιού του Ομίλου και με τις εκδηλώσεις της πανελλαδικά ενεργοποιεί  σχολεία εθελοντές 
Το θεμα της σωστης χρήσης των νεων τεχνολογιών ειναι το πρώτο θέμα για την UNESCO παγκοσμίως που προτρέπει στα εκπαιδευτικα ιδρύματα όλου του κόσμου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό άμεσα.
Ο Ιντερνετούλης  με το παραμύθι του δείχνει στα παιδιά του σήμερα με ρυθμό κέφι και φαντασία τους τρόπους ώστε να μάθουν από μικρά τα όρια που θα τα βοηθήσουν να έχουν μία όμορφη κοινωνική ζωή, ώστε  να είναι μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα ασφαλή . Το βιβλίο προλογίζει  ο πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων  Ιωάννης Μαρωνίτης και η διδάκτωρ ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας του παιδιού Νατάσσα Γιαννακά.
Και τα δύο βιβλία έχει εικονογραφήσει ο εξαιρετικός εικογραφος Νίκος Γιαννόπουλος.Συμμετέχουν ακόμη  στο cd του  με τις αφηγήσεις τους  μαζί  με τη συγγραφέα που είναι παλαιό μέλος του ΣΕΗ οι μουσικοί του βιβλίου που προαναφεραμε και μαζί τους  η παιδαγωγός Σεβαστή Γκέργκη και ο ηθοποιός Δημήτρης Φωτίου
 Η  Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι συγγραφέας εθελοντής του safer internet4kids και μέρος της δουλειάς αυτής, συμμετείχε στο διαγωνισμό για ένα ασφαλές διαδίκτυο που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και βραβεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου . Μας προτείνει να το διαβάσουμε αρχικά εμείς οι μεγάλοι  γονείς και εκπαιδευτικοί ώστε να θέσουμε τα σωστά όρια πρώτα στους ίδιους τους εαυτούς μας και μετά στα παιδιά μας. Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε ότι η μη λεκτική επικοινωνία είναι ισχυρότερη της λεκτικής και  η εικόνα που αποκομίζουν τα παιδιά μας από την καθημερινή μας σχέση με το διαδίκτυο είναι αυτή που θα τα επηρεάσει στη δική τους σταση ζωής πάνω στο θέμα αυτό . Το βιβλίο σε λίγες μέρες θα κυκλοφορεί πανελλαδικά σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και της Κύπρου .             
Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.