Θεόφιλος Καραχάλιος Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Υποψήφιος Βουλευτής Νέα ΔημοκρατίαProfessional Scientific Blog-Political Activity Blog

Γιατί δεν μπορώ να εκλεγώ…
           Ξεκίνησα την   προεκλογική μου εκστρατεία  με στόχους, με πίστη στις ιδέες  και τις αρχές μου  και με αγωνιστική   διάθεση.
            Προοδευτικά όμως διαπίστωσα ότι η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα  δύσκολη,  αντιμετωπίζει προβλήματα  και το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο…

            Αναρωτιέμαι γιατί …

            Γιατί… είμαι εναντίον της προσωπικής εξυπηρέτησης (ρουσφέτι).  Στηρίζω μόνο την αναγκαιότητα της συλλογικής εξυπηρέτησης  (πχ σε ομάδες ανθρώπων με κοινή δραστηριότητα και προβλήματα, σε προβλήματα μικρών αστικών και αγροτικών κοινοτήτων).
            Γιατί… δεν τα ξέρω όλα και δεν εκφράζω γνώμη επί παντός επιστητού (με άλλα λόγια δεν είμαι  ξερόλας). Λόγω εκπαίδευσης και εργασιακής εμπειρίας μπορώ να εκφράσω γνώμη και να καταθέσω προτάσεις για θέματα Υγείας, Παιδείας και Εξωτερικής  Πολιτικής. Παρ’ ότι οι γνώσεις μου σε θέματα κλιματικού και αγροτικού περιβάλλοντος είναι ικανοποιητικές, δεν  έχω εμβαθύνει στα αγροτικά προβλήματα του Νομού και πρέπει σύντομα να βελτιωθώ.
            Γιατί… δεν είμαι βερμπαλιστής.  Τα ωραία λόγια φεύγουν και πετάνε και το σημαντικότερο δεν τρώγονται.  Ο σύγχρονος πολιτικός πρέπει να αξιολογείται από την αποτελεσματική  δραστηριότητά του και τα έργα του.
            Γιατί… δεν είμαι διεθνιστής.  Είμαι, λόγω εργασιακής δραστηριότητας, πολίτης του κόσμου.  Ταυτόχρονα όμως είμαι  πατριώτης και αναγνωρίζω ότι οι σημερινοί  Έλληνες έχουμε  μία ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά και ζούμε  σε  ένα περιγεγραμμένο γεωγραφικό χώρο. Προηγούμενες γενιές Ελλήνων έχουν παλέψει  για να τα κερδίσουν και να τα κατοχυρώσουν και οι σημερινές γενιές  οφείλουν να τα προστατέψουν πέρα από τις πολιτικές απόψεις ή τις ιδεοληψίες τους.
            Γιατί… στη ζωή μου έμαθα ότι η δουλειά είναι τιμή και αξιοπρέπεια και   δουλεύω σκληρά  για να συντηρήσω την οικογένεια μου.  Σήμερα όμως αντί να γίνεται προσπάθεια για δημιουργία θέσεων εργασίας και πραγματική μείωση της ανεργίας, δημιουργείται μια νέα Ελλάδα  που βασίζεται σε επιδόματα.
            Γιατί… πιστεύω στην αριστεία και την αξιοκρατία.  Έμαθα σαν μαθητής, φοιτητής, γιατρός και μετέπειτα σαν καθηγητής ότι σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου πρέπει να έχεις κίνητρα και στόχους να γίνεις καλύτερος.  Η αξιοκρατία τις τελευταίες δεκαετίες αμφισβητήθηκε στην χώρα μας και η σημερινή κυβέρνηση κατήργησε την αριστεία στα σχολεία.
            Γιατί…  προέρχομαι  από αστική οικογένεια.  Σαν φοιτητής πίστευα  ότι δεν υπάρχουν τάξεις, ενώ  σαν  συνειδητός εργαζόμενος είδα την μεσαία τάξη, την κινητήρια δύναμη αυτής της χώρας,  να διαλύεται από την  υπερφορολόγηση.
            Γιατί… τελικά τα τελευταία χρόνια δούλευα εντατικά και δεν ασχολήθηκα με το ευγενές άθλημα της χειραψίας.

            Παρ’ όλα αυτά δεν απογοητεύομαι, συνεχίζω και ελπίζω….

Θεόφιλος Καραχάλιος
Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Υποψήφιος Βουλευτής
Νέα Δημοκρατία

Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.