Η καριέρα μου τον πνίγει!


Η καριέρα μου τον πνίγει! | tlife.gr
Βγάζεις περισσότερα χρήματα από εκείνον, είσαι σαφώς πιο επιτυχημένη κι εκεί που έμοιαζε ότι αυτό είναι ένα από τα σημεία που τον γοήτευσε σε σένα, τον τελευταίο καιρό μοιάζει να είναι αυτό που σου δημιουργεί προβλήματα.
Από “γυναίκα τρόπαιο” έγινες η “θηλιά” που κοντεύει να πνίξει το απελπισμένο και κατανικημένο “Εγώ” του. Και φυσικά δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, πώς να το χειριστείς.
Αγαπάς τη δουλειά σου, αγαπάς κι εκείνον. Για σένα δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού, ούτε σε ενοχλεί που εκείνος δεν είναι τόσο επιτυχημένος όσο εσύ. Εκείνος όμως έχει πρόβλημα και πια είναι εμφανές… Η επαγγελματική και κοινωνική σου καταξίωση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπική σου ζωή!
Η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη διευκρινίζει ότι “το νόμισμα έχει πάντα δύο πλευρές και το βάρος θα πρέπει να βαραίνει και τους δύο -άντρες και γυναίκες. Δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Τα λάθη τα κάνουν και οι δύο πλευρές: και οι γυναίκες που επιτυγχάνουν και οι άντρες που νιώθουν ότι απειλούνται. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι γυναίκες να κατηγορούν τους άντρες για ανεπάρκεια, αλλά και οι άντρες να νιώθουν ελλειμματικοί. Ή το αντίθετο: οι γυναίκες να έχουν ενοχές για την επιτυχία τους και οι άντρες να μην μπορούν να χαρούν την επιτυχία της συντρόφου του”.
Τί να κάνεις
-Σημαντικό είναι να διατηρείται πάντα ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι. Με τον τρόπο αυτό το ζευγάρι και εν προκειμένω η σύντροφος θα μπορέσει με ευκολία να ανιχνεύσει αν υπάρχει κάτι που προβληματίζει τον σύντροφος της και από κοινού να το αντιμετωπίσουν.
-Πρέπει να αποφεύγονται οι προσωπικές συγκρίσεις: «εγώ είμαι πιο επιτυχημένη/εγώ είμαι πιο αποτελεσματική κλπ» αλλά και οι συγκρίσεις του συντρόφου με άλλους: «εκείνος έχει προχωρήσει πιο γρήγορα από σένα/δεν είσαι τόσο φιλόδοξος όσο ο τάδε/δεν έχεις αυτοπεποίθηση όπως ο δείνα» κ.ο.κ .
-Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μειώνουμε τον σύντροφό μας με χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς: «ανίκανος/βολεψάκιας κλπ.».
-Μην αυτοπροβάλλεσαι επιδεικτικά προτάσσοντας σε κάθε αρχή πρότασης ένα τεράστιο ΕΓΩ και συνεχίζοντας με πόσα έχεις καταφέρει, πόσους επαίνους αποκομίζεις κάθε μέρα, πόσο αναντικατάστατη είσαι κλπ.
-Πρέπει πάντοτε να υπάρχει η επαφή με την πραγματικότητα και να μην απορροφάται η γυναίκα από την επιθυμία της για επιτυχία και ποιότητα ζωής ακολουθώντας το δρόμο της καταξίωσης χωρίς να βλέπει αν την ακολουθούν ο σύντροφός της και τα παιδιά της. Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που επιτυχημένες γυναίκες μπορεί να μην έχουν θορυβηθεί από τη ζήλια του συντρόφου -την οποία παραβλέπουνε, αλλά τρομοκρατούνται από την επιθετικότητα των παιδιών τους.
-Και επανερχόμενη στο ζευγάρι, δεν πρέπει παρασυρμένοι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να ξεχνάμε ότι το κλειδί της επιτυχίας για μια σχέση είναι δύο αυτόνομα άτομα που με κινητήριο δύναμη τον έρωτά τους κάνουν όνειρα κοινά για μια κοινή ζωή.
-Όσο πιο συναισθηματικά ώριμοι και χωρίς προσωπικές ανασφάλειες μπαίνουμε σε μια σχέση τόσο πιο ομαλά μπορούμε να αποδεχτούμε και την «ανωτερότητα» του άλλου. Χωρίς διάθεση επικριτικότητας ή υπερβολικής εξιδανίκευσης, αλλά με την ικανότητα να εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας χωρίς ενδοιασμούς και στρατηγικές. Και κυρίως συνυπάρχοντας με τον άλλον υποστηρικτικά στη προσωπική του ανέλιξη και όχι δρώντας ως τροχοπέδη του.
-Με τη διάθεση να σχηματίσω ομάδα με τον άλλον, γνωρίζοντας ότι όσο πιο δυνατοί οι παίκτες τόσο πιο αήττητη ομάδα έχω!
    Tlife.gr
Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.