Μαθήτριες – παράδειγμα για όλους: Έκοψαν και δώρισαν τα μαλλιά τους σε καρκινοπαθείς (εικόνες)


Πράξεις αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς από μαθήτριες και εκπαιδευτικούς γνωστού σχολείου της Κύπρου.
Τα κορίτσια και οι καθηγήτριές τους έκοψαν τα μαλλιά τους με σκοπό να τα δωρίσουν για να γίνουν περούκες για καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας.
Αναλυτικότερα, μαθήτριες και καθηγήτριες του Λυκείου Αραδίππου, «Τάσος Μητσόπουλος», αφέθηκαν στα χέρια πέντε επαγγελματιών κομμωτριών κι έκοψαν τα μαλλιά τους, ώστε να δημιουργήσουν με αυτά περούκες, για τους καρκινοπαθείς.
Οι συμμαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές τους, επιβράβευσαν το θάρρος τους, ενισχύοντας οικονομικά την πρωτοβουλία τους.
Η δράση του σχολείου, μάλιστα, αντιμετωπίστηκε με τόσο ενθουσιασμό που ο αρχικός αριθμός των τριάντα ατόμων που θα έκοβαν τα μαλλιά τους, γρήγορα αυξήθηκε στα σαρανταπέντε!
Αποτέλεσμα; 97 κοτσίδες μαζεύτηκαν μέχρι τη λήξη των μαθημάτων! Όσο για την οικονομική επιβράβευση, αυτή επέφερε το ποσό των €560, το οποίο θα επενδυθεί κι αυτό με τη σειρά του, στην αγορά περούκας και ειδικών καπέλων, που θα δοθούν ως δωρεά στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ).
Αξίζει να αναφερθεί πως από τη δράση του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», μαζεύτηκαν άλλα €450 από την πώληση φυλακτών του ΠΑΣΥΚΑΦ.
Αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων, μαθήτριες παρέδωσαν σε κοινωνική λειτουργό του ΠΑΣΥΚΑΦ, στα κεντρικά γραφεία της Λευκωσίας, τα μαλλιά καθώς και τα έσοδα από τα φυλακτά.
με πληροφορίες από το τον reporter.com.cy
Infokids.gr
Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.