Πώς θα κρατήσουμε κοριούς και οποιοδήποτε ενοχλητικό ακάρεο μακριά από το κρεβάτι μας!


Μπορεί η απαγόρευση του ισχυρού αλλά επικίνδυνου εντομοκτόνου DDT να επέτρεψε την επανεμφάνιση εντόμων όπως οι κοριοί ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να τους εμποδίσουμε να μας πιουν το αίμα. Από τον Γιώργο Βράτσο

Μπορεί η απαγόρευση του ισχυρού αλλά επικίνδυνου εντομοκτόνου DDT να επέτρεψε την επανεμφάνιση εντόμων όπως οι κοριοί ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να τους εμποδίσουμε να μας πιουν το αίμα. Από τον Γιώργο Βράτσο
Αν και είναι σπάνιο να έχετε στο κρεβάτι του σπιτιού σας είναι πολύ πιθανό να τους φέρετε μαζί σας.
Τα ξενοδοχεία είναι ένας πιθανός ένοχος, λόγω του αριθμού των ατόμων που μπαινοβγαίνουν κάθε εβδομάδα, όπως επίσης και οι περιπτώσεις ενοικίασης Airbnb.
Όταν ταξιδεύετε
Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να αποφύγετε να πάρετε στο σπίτι ένα ανεπιθύμητο… σουβενίρ:
  • Μη βάζετε τη βαλίτσα σας στο πάτωμα. Αντ ‘αυτού, τοποθετήστε τη στην βάση βαλίτσας, στο γραφείο, ή ακόμα και την μπανιέρα, δηλαδή σε οποιαδήποτε σκληρή επιφάνεια όπου οι κοριοί δεν θα μπορούν να κρυφτούν.
  • Πριν ανοίξετε τις βαλίτσες σας ελέγξτε το κρεβάτι. Δεν χρειάζεστε ένα μικροσκόπιο για να τους εντοπίσετε, αλλά ένα φακό. Κλείστε το φως. Ένας κοριός έχει περίπου το μέγεθος ενός σπόρου μήλου. Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστεί είναι ότι είναι… νυχτερινός, οπότε βγαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φως. Όπως είπε ο Αμερικανός καθηγητής εντομολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντάκυ Kenneth Haynes, «θα τράβαγα πίσω τα σκεπάσματα και θα κοιτούσα γύρω από το κεφάλι του κρεβατιού. Τραβήξτε πίσω τα σεντόνια και κοιτάξτε τις ραφές και τις άκρες του στρώματος που είναι εκτεθειμένα καθώς λατρεύουν το να κρύβονται κάτω από τις ετικέτες στρώματος. Κοιτάξτε πίσω από το κεφαλάρι, επίσης, δεδομένου ότι αυτό είναι επίσης ένα δημοφιλές σημείο… φιλοξενίας τους. Εάν το κεφαλάρι κρέμεται στον τοίχο, αφαιρέστε το αν είναι δυνατόν και κοιτάξτε προσεκτικά γύρω-γύρω.
  • Κρατήστε τα βρώμικα ρούχα σφραγισμένα. Μια μελέτη έδειξε ότι αν οι κοριοί έχουν την επιλογή μεταξύ μιας σακούλας από καθαρά ρούχα και μιας πανομοιότυπης τσάντας με βρώμικα, είναι πολύ πιο πιθανό να κατευθυνθούν προς τα άπλυτα. Σφραγίστε τα βρώμικα ρούχα σας σε πλαστική σακούλα και ποτέ μην τα πετάξετε στο πάτωμα.
  • Klik.gr

Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.