Βασίλης Καλδίρης: "Αγαπημένος μου ήρωας είναι αυτός που συνεχώς αυτοβελτιώνεται"

Ο Βασίλης Καλδίρης στο femalevoice.gr μας μιλα για το νέο του βιβλίο "η μαύρη βασίλισσα",που περιλαμβάνει Εγκληματική δράση, αδικία, προδοσία, απύθμενο ερωτικό πάθος σε διάφορες μορφές, άλλοτε ανθοφορεί και άλλοτε μαραίνει.
"Η δικαίωση είναι αμερόληπτη προσδίδοντας συναισθήματα χαράς και ευεξίας στον δίκαιο, προβληματισμού και μόνιμης λύπης στον άδικο"
μας λέει στη συνέντευξή του και σίγουρα μας προδιαθέτει να διαβάσουμε το μυθιστόρημά του.

Η μαύρη βασίλισσα» Μιλήστε μας για το βιβλίο σας
Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία στο site σας. Η Μαύρη Βασίλισσα είναι ένα μυθιστόρημα εποχής που διαδραματίζεται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Απ’ τις  πρώτες σελίδες, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται την έντονη τραγική ειρωνεία,  η οποία τον προετοιμάζει για τις καταστάσεις που θα ακολουθήσουν. Εγκληματική δράση, αδικία, προδοσία, απύθμενο ερωτικό πάθος σε διάφορες μορφές, άλλοτε ανθοφορεί και άλλοτε μαραίνει.

Το εξώφυλλο είναι σαγηνευτικό. Αμέσως σε προσελκύει και καταλαβαίνεις ότι αναφέρεται σε άλλη εποχή. Τι σας κίνησε το ενδιαφέρον να γράψετε για την εποχή του 1920;

Το εξώφυλλο είναι ενεργά συνδεδεμένο με το περιεχόμενο του έργου και αυτό γίνεται γρήγορα αντιληπτό στον αναγνώστη. Η συγκεκριμένη εποχή κατ’ εμέ έχει μια διαφορετική γοητεία, οι  αρχές και οι αξίες έχουν την δική τους δυναμική, οι σχέσεις των ανθρώπων, οι ενδυμασίες, η μουσική, προσδίδουν έναν ιδιαίτερο ρομαντισμό που με έλκει.

Τρεις άντρες, ληστές και διαφορετικές ηθικές αντιστάσεις ο καθένας. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας;

Οι πρωταγωνιστές του έργου αναμφισβήτητα ο καθένας σηκώνει τον δικό του σταυρό, πληρώνοντας το τίμημα του. Στο ερώτημα σας  ποιος είναι ο αγαπημένος μου ήρωας, θα απαντήσω πλαγίως.. είναι αυτός που πιστεύει, που αγαπά, που εκφράζει τα συναισθήματα του και συνεχώς αυτoβελτιώνεται.

Είναι κάποιες φορές που κάτι σε τραβάει να κάνεις καλό, γιατί η αδικία ξεσπά και φαίνεται, τότε έρχεται η δικαίωση και φέρνει χαρά. Τι είναι δικαίωση για σας σε μια αδικία;

Ιδιαίτερη ερώτηση, η δικαίωση σε μια αδικία μπορεί να είναι η κάθαρση που υπεισέρχεται  νομοτελειακά φέρνοντας μαζί της  την αξία που αναλογεί στον άξιο(δίκαιο) ή το τίμημα στον ανάξιο(άδικο). Η δικαίωση είναι αμερόληπτη προσδίδοντας συναισθήματα χαράς και ευεξίας στον δίκαιο, προβληματισμού και μόνιμης λύπης στον άδικο.

Η διήγηση ξεκινά από το νεραιδοχωρι,μετά πολλά ελληνικά μέρη , Ιταλία , Αίγυπτος και καταλήγει πάλι στην Ελλάδα. Εχετε κάνει πολλά ταξίδια;

Στο Νεραϊδοχώρι έχω πάει πολλές φορές, έχω και καλούς φίλους εκεί. Σχετικά με  τα ταξίδια είναι σε μεγαλύτερο βαθμό πνευματικά παρά ουσιαστικά, ευελπιστώ κάποια στιγμή να κάνω πολλά ταξίδια.


Αγωνία, φόβος, έρωτας, πάθος. Είστε βαθιά συναισθηματικός άνθρωπος;

Είμαι πολύ συναισθηματικός, δένομαι με ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, τους τιμώ και τους σέβομαι. Αλλά και στις δραστηριότητες μου λειτουργώ με συναίσθημα και υπέρμετρο πάθος.

Τρία βιβλία έχετε γράψει ως τώρα έχετε κάτι νέο στο συρτάρι σας;

Ναι,  υπάρχει  σχεδόν έτοιμο ένα μυθιστόρημα που το γράφω τα δυο τελευταία χρόνια ευελπιστώ να εκδοθεί μέσα στο 2020.

Είστε δημιουργός εκκλησιαστικών τέμπλων και μάλιστα από τους καλύτερους. Πείτε μας λίγα λόγια για την τέχνη σας

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Στην τέχνη μου, ουσιαστικά τα συγχαρητήρια πρέπει να αποδοθούν στον αείμνηστο Θεόδωρο Καλδίρη τον πατέρα μου, που μου έδωσε τα φώτα του. Είναι μια καλλιτεχνική δραστηριότητα που απαιτεί να έχεις πίστη σ’ αυτό που κάνεις, υπομονή, μεράκι και φυσικά φαντασία. Η ενέργεια που παίρνεις από ένα τέτοιο έργο θεωρώ πως είναι μοναδική.

Η φιλία τη ρόλο έχει στη ζωή σας;

Η φιλία είναι το ήμισυ του παντός, ευτυχής αυτός που έχει ένα φίλο, πανευτυχής αυτός που έχει δυο.

Η προδοσία της φιλίας συγχωρείται από εσάς;

Τι να σας πω, έχω αναθεωρήσει για πολλά θέματα στην ζωή μου, ανάλογα με το μέγεθος της προδοσίας, αν υπάρχει ειλικρινή μετάνοια και οι απώλειες τείνουν προς αποκατάσταση τολμώ να πω, θα συγχωρήσω.

Βασιλική Ευαγγέλου--Παπαθανασίου

Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.