Άποψη για το βιβλίο "Μια λευκή σελίδα"της Ελεωνόρας Κόκκινου

Η Ελεωνόρα Κόκκινου  είναι μια  νέα παρουσία στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά. Βασικό χαρακτηριστικό του παραμυθιού της «Μια μικρή σελίδα» είναι  το χιούμορ. Με τη δική του βοήθεια μας μεταφέρει στη σχολική  καθημερινότητα και στη συνέχεια  με φαντασία μας μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί μικροί μαθητές στο σχολείο.

Ο μικρός Οδυσσέας είναι ένα παιδί Δημοτικού σχολείου που δεν μπορεί να γράψει έκθεση, έτσι όταν ο δάσκαλος του λέει να διαβάσει την έκθεσή του, αυτός πλέκει με τη φαντασία του μια ιστορία «στο νησί του λάθους» και μαγεύει τους συμμαθητές του.Μια λευκή σελίδα γέννησε έναν συγγραφέα!
 Η Κόκκινου είναι ευφάνταστη συγγραφέας. Στο βιβλίο «Μια λευκή σελίδα «των εκδόσεων Μιχάλη Σιδέρη έχουμε  μοντέρνα αφήγηση. Η εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη υποστηρίζει τη φρεσκάδα του κειμένου, ενώ όλη η έκδοση χαρακτηρίζεται από μια ολοκληρωμένη αισθητική πρόταση.

Οι Δραστηριότητες που έχει στο τέλος του βιβλίου βοηθούν τη γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών. Ενθαρρύνεται η αυθόρμητη συμμετοχή τους, η φαντασία, η δημιουργικότητα και η ομαδικότητα. Γίνεται καλύτερη αφομοίωση των πληροφοριών και προσεγγίζεται με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο το βιβλίο.
Στα συν του βιβλίου είναι ότι πήρε Βραβείο γυναικείας λογοτεχνικής συντροφιάς.

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου
Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.