Χορός και γυναίκα

Ο χορός αποτελεί μία μοναδική ενασχόληση για κάθε γυναίκα, η οποία της χαρίζει ένα σμιλεμένο κορμί και της τονίζει τη θηλυκότητα. Ο έντονος αισθησιασμός, το πάθος και η διάθεση για ζωή μετουσιώνονται σε χορευτικές κινήσεις οι οποίες εξυψώνουν τη γυναικεία ύπαρξη.

Οι γυναίκες ασχολούνται κυρίως με το μπαλέτο, το tango και τους παραδοσιακούς χορούς. Με αυτό τον τρόπο δυναμώνουν το σώμα και το πνεύμα τους, γυμνάζονται με έναν ενδεδειγμένο τρόπο άσκησης και έρχονται κοντά στην παράδοση και τον πολιτισμό μίας ολόκληρης χώρας, αν μιλάμε για την τελευταία περίπτωση.

Το tango μαθαίνει στη γυναίκα να απενοχοποιηθεί από τα στενά και περιοριστικά κλισέ και να γιορτάσει ελεύθερα το γεγονός ότι είναι γυναίκα, εμβαθύνοντας και αναδεικνύοντας τη θηλυκότητά της. Της επιτρέπει να αφήσει το πάθος να ξεχυθεί από μέσα της και να γίνει μία φωτιά που καίει τα πάντα στο πέρασμά της.
Το μπαλέτο προσφέρει ευλυγισία, ευχέρεια κινήσεων, προστασία από παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και εύρυθμη καρδιακή λειτουργία.
Ο χορός δίνει την ευκαιρία στη γυναίκα να έρθει σε επαφή με άλλες γυναίκες, να εμβαθύνει περισσότερο στην ψυχολογία του φύλου της και να δημιουργήσει φιλίες και συνεργασίες. Πολλά είδη χορού ασκούνται περισσότερο από γυναίκες και αυτό ίσως δώσει την ευκαιρία σε μία χορεύτρια να αποκωδικοποιήσει πολλά μυστήρια και να ερευνήσει περισσότερο την ψυχοσύνθεση και το μυστήριο που βρίσκεται στην ψυχή μίας γυναίκας.
Όποιος και να είναι ο λόγος, το μόνο βέβαιο είναι πως μία γυναίκα θα ωφεληθεί σε τεράστιο βαθμό αν αποφασίσει να βάλει το χορό στη ζωή της και θα έχει πολλούς τρόπους να ασχοληθεί με αυτόν πιο εύκολους και πιο οικονομικούς. Πολλά προγράμματα σύγχρονης γυμναστικής συνδυάζουν  ταυτόχρονα χορό με  άλλες δραστηριότητες ή μορφές αερόβιας άσκησης.  Όπως κάθε άλλη μορφή γυμναστικής και άθλησης, θα γυμνάσει σώμα και πνεύμα και θα τονώσει την αυτοπεποίθηση για την εικόνα του σώματος και τις ικανότητές της. Αξίζει λοιπόν!

Μαρία Σκαμπαρδώνη
Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.