Ραφαέλλα-Άννα Μπούχλα:"Το πιο σημαντικό συναίσθημα είναι να βγάζεις την ψυχή σου στις λέξεις"

Η υπέροχη Ραφαέλλα-Άννα Μπούχλα,μια νεαρή συγγραφέας από την Κέρκυρα είναι σήμερα μαζί μας στη στήλη των συνεντεύξεων.Με μαγική πένα γράφει βιβλία φαντασίας και ποίηση και κάνει το κοινό να ανοίγει νέους ορίζοντες στη φαντασία.
Γιατί γράψατε ένα μυθιστόρημα φαντασίας;

Γράφοντας την «Αουρέλια» που είναι καθαρά ένα βιβλίο φαντασίας, κατάλαβα για ποιο λόγο η συγγραφή είναι μια ιερή λέξη. Σου μαθαίνει αρκετά, σε πάει σε άλλο επίπεδο και με την φαντασία σε κάνει να ανοίγεις νέους ορίζοντες.

Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι πανέμορφο καθώς απεικονίζεται μια γυναίκα να κοίτα την πανσέληνο. Δίνετε σημασία στο εξώφυλλο;

Το εξώφυλλο πιστεύω πως βοήθησε αρκετά το πρώτο μέρος της τριλογίας της «Αουρέλια». Αν το εξώφυλλο σε τραβάει τότε έχεις κερδίσει έναν αναγνώστη που θα γυρίσει το βιβλίο να δει την περίληψη και ύστερα θα το αγοράσει.

Η ιστορία στέλνει πολλά μηνύματα. Μιλήστε μας για αυτό.

Η «Αουρέλια» αν και βιβλίο φαντασίας επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις και στα συναισθήματα. Τα μηνύματα που δίνει στο κοινό της είναι δυνατά. Το μεγαλύτερο φυσικά είναι η αγάπη. Όσο μίσος και να υπάρχει, όσες αντίξοες συνθήκες, εκείνη είναι πάντα εκεί για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις.

Είναι ένας ύμνος στον έρωτα. Πιστεύετε στον έρωτα;

Πιστεύω πως ναι. Η αγάπη του Κάϊ και της Αουρέλια θα μπορούσε να ήταν ένας ύμνος στον έρωτα. Πιστεύω στον έρωτα. Τον έχω βρει και είμαι σίγουρη πως είναι το ωραιότερο δώρο που μπορεί να αποκτήσει κάποιος.

Αουρελια.Από πού εμπνεύστηκατε το όνομα της ηρωίδας;

Το όνομα «Αουρέλια» το εμπνεύστηκα από μια ταινία που δεν κοιτούσα απλά την άκουγα. Ξαφνικά τράβηξε την προσοχή μου και μέσα σε λίγα λεπτά είχα στήσει όλο τον κόσμο της.

Μένετε στην Κέρκυρα. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τις δράσεις σας γύρω από τη λογοτεχνία.

Μένω στην πανέμορφη Κέρκυρα από μικρή. Εκεί υπάρχουν διάφοροι σύλλογοι για δημιουργικές γραφές και φυσικά πολλές παρουσιάσεις βιβλίων κάθε χρόνο. Επι το πλείστον διατηρώ και επικοινωνία με μονάδες δια δραστικού σκοπού στην υπόλοιπη Ελλάδα, συμμετέχοντας διαδικτυακά στην επιμορφωτική παρέα τους.

Έχετε γράψει και πολλά ποιήματα. Σε ποια μορφή γραπτού λόγου βγαίνει ο πραγματικός σας εαυτός;

Νομίζω και στην συγγραφή και στην ποίηση. Το πιο σημαντικό συναίσθημα είναι να βγάζεις την ψυχή σου στις λέξεις και οι δυο αυτοί δρόμοι σε βοηθούν στο έπακρον. Η ποίηση βέβαια είναι η πινελιά στην συγγραφή μου. Λειτουργούν αλληλένδετα και έτσι βγαίνει όμορφο αποτέλεσμα

Έχουν φωνή τα συναισθήματα ή όχι;

Όλα έχουν φωνή και τα συναισθήματα πιο πολύ. Έχουν και πρόσωπο. Μπορούν να πάρουν μορφή από την γλώσσα του σώματος, από τις λέξεις από τις πράξεις. Τα συναισθήματα μας κάνουν να ξεχωρίζουμε σαν άνθρωποι. Μας καλλιεργούν.

Τι σχέση έχετε με τον χρόνο;

Καλή. Συνήθως τον βάζω σε μια τάξη όσον αφορά την περίοδο που γραφώ. Όταν βέβαια τελειώνω από επαγγελματικές υποχρεώσεις, τότε δεν τον συμμερίζομαι και ιδιαίτερα.

Τι μήνυμα στέλνετε στους αναγνώστες;

Θα ήθελα να πω σε όλον τον κόσμο ότι αυτό που περνάμε αυτές τις μέρες αν καώ σκληρό και ψυχοφθόρο θα περάσει. Να έχουν υπομονή, να μην σκέφτονται αρνητικά και να διαβάζουν όμορφα βιβλία. Μπορεί να είναι κλισέ αλλά ένα βιβλίο θα τους κρατάει συντροφιά και φυσικά θα τους βοηθήσει να ξεχαστούν και να πλάσουν ξανά όμορφα συναισθήματα.

Πόσο χρόνο σας πήρε να γράψετε το βιβλίο σας;

Το πρώτο μέρος της Αουρέλια μου πήρε να το τέλειωσε 5 μήνες. Έγραφα ασταμάτητα. Το δεύτερο μέρος της που μόλις κυκλοφόρησε μου πήρε 6 &7 μήνες περίπου. Ήταν λίγο δύσκολο να συνδέσω και τα δυο βιβλία αλλά το ταξίδι αυτό θα το έκανα ξανά και ξανά.

Ποιον συγγραφέα θαυμάζετε;
Τον Τζ. Ρρ Τόλκιν. Η πένα του συγκεκριμένου συγγραφέα φαινόμενο είναι η παρακαταθήκη όλων των βιβλίων φαντασίας. Η μεγαλύτερη κληρονομιά της συγκεκριμένης μορφής λογοτεχνίας.
Ευχαριστώ θερμά για όλα. Να στε καλά.
Κι εμείς.

Βασιλική Ευαγγέλου -Παπαθανασίου

Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.