ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ




  ΥΛΙΚΑ:

Για τους κεφτέδες
2 μεγάλα κολοκυθάκια (περίπου 600γρ)
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ φέτα τριμμένη
30 γρ γραβιέρα
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
50 γρ φρυγανιά τριμμένη
1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
τα φύλλα από 6 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
8 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάλια της σούπας λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού
200γρ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
1/2 λάιμ
6 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο 
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τους κεφτέδες

Τρίβουμε το κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα πατάμε για πέντε λεπτά μέχρι να βγάλουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και προσθέτουμε το αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλεύρι, την φρυγανιά και τα τυριά και ανακατεύουμε. Κατόπιν, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, βάζουμε  αλεύρι σε ένα πιάτο και ταυτόχρονα τοποθετούμε το τηγάνι με αρκετό λάδι σε μεσαία έως δυνατή φωτιά. Λαδώνουμε τα χέρια και πλάθουμε στρογγυλούς τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε ελαφρώς και τους τοποθετούμε στο τηγάνι μόλις κάψει το λάδι. Μόλις ροδίσουν και πάρουνε ωραίο χρυσάφι χρώμα τους αποσύρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα περιττά λάδια.

Για το ντιπ γιαουρτιού
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, χυμό και ξύσμα από μισό λάιμ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε

Καλή επιτυχία



Βασίλης Αλεξίου
Μάγειρας




Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.