ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

500γρ ρύζι αρμπόριο (για ριζότο)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
150γρ λευκό κρασί
1,5 κιλό ζωμός κοτόπουλο
70γρ παρμεζάνα τριμμένη
80γρ βούτυρο κρύο
20γρ ελαιόλαδο
500 γρ μανιτάρια (ιδανικά πλευρώτους ή πορτομπέλο) κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ιδρώνουμε (μαραίνουμε) το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το ρύζι να το απορροφήσει τελείως.
Μόλις το απορροφήσει προσθέτουμε τον ζωμό ζεστό σε μικρές δόσεις ανακατεύοντας διαρκώς. Η ποσότητα του ζωμού που προσθέτουμε κάθε φορά θα πρέπει να καλύπτει το ρύζι. Χρειάζεται προσοχή να προστίθεται νέα ποσότητα ζωμού αφού απορροφήσει όλα τα υγρά το ρύζι και ο βρασμός να γίνεται σιγά-σιγά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε αλάτι.

Ταυτόχρονα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αφού και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα περιττά λάδια.
Αφού έχουμε ρίξει σχεδόν όλο τον ζωμό λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και την παρμεζάνα και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι, αφού δοκιμάσουμε.
Καλή επιτυχία



Βασίλης Αλεξίου


Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.