ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Αφ’ ης στιγμής η επιστήμη συνδέθηκε με την πολιτική και την οικονομία, η αμφισβήτηση των ειδικών αποτελεί ένδειξη θάρρους και ορθολογισμού· μόνο τα νεκρά ψάρια δεν πάνε κόντρα στο ρεύμα. Στην παρούσα στιγμή, που υποτίθεται πως ανησυχούμε μήπως καταρρεύσει το ΕΣΥ από τους πολλούς διασωληνωμένους, δεν έχει ιδιαίτερη αξία το αδοκίμαστο εμβόλιο. Ο λόγος είναι πως ακόμη και αν αποδειχθεί πως το εμβόλιο όντως λειτουργεί ασφαλώς, θα μας προστατέψει σε ένα πιθανό τρίτο κύμα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο — όχι τώρα. Τώρα, αξία έχει η άμεση φαρμακευτική αντιμετώπιση των 3.000, αν αληθεύει ο αριθμός, Ελλαδιτών κορονοασθενών, οι οποίοι κινδυνεύουν να διασωληνωθούν. Γνωρίζουμε πως υπάρχει αποτελεσματικό φάρμακο γι’ αυτούς, επειδή το δημοσιοποίησε ο Δονάλδος Τράμβιος μέσω Tweeter, όταν το έλαβε στην κορονοσηλεία του (μάλλον το πήρε και ο Ιερώνυμος). Γιατί άραγε ουδέποτε αναφέρεται αυτό το αδειοδοτημένο πλέον φάρμακο στα ΜΜΕ; Λογικά, δεν θα έπρεπε να δίνεται η έμφαση στην άμεση θεραπεία με το φάρμακο και όχι στην προληπτική λειτουργία με το εμβόλιο του κορονοϊού; 

Πιθανότατα μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει εξαφανισθεί ο ιός, όπως συνέβη και με τον ιό επί Αβραμόπουλου/Τσιόδρα που μας έμειναν τα εμβόλια αμανάτι. Βέβαια η αγορά φαρμάκων αφορά μόνο 3.000 Ελλαδίτες κορονοασθενείς Χ 1.000€ το φάρμακο, ενώ η αγορά εμβολίων αφορά το σύνολο του πληθυσμού μας (τεράστια η διαφορά κόστους, αλλά η διεθνής διακυβέρνηση πως θα βρει πόρους;). Επίτηδες γέμισαν τους ανθρώπους φοβίες με τα βακτήρια και τους ιούς για να μοιράζουν οι γιατροί τα αντιβιοτικά σαν καραμέλες και να διαφημίζουν στην TV τα εμβόλια σαν αναψυκτικά. Σίγουρα σώζουν ζωές τα στοχευμένα αντιβιοτικά στις μολύνσεις ή τα εμβόλια στις επικίνδυνες ιώσεις, λ.χ. πολιομυελίτιδα — όχι όμως τα ευρέως φάσματος αντιβιοτικά και ήπιων ιώσεων εμβόλια που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. 

Αποδεδειγμένο επιστημονικά: τα βακτήρια καθορίζουν την σωματική/ψυχική υγεία μας, ακόμη και την προσωπικότητά μας, ενώ οι ιοί έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπινου γονιδιώματος. Προσωπική μου άποψη είναι πως στους ιούς εδράζεται με κάποιο τρόπο και το συλλογικό ασυνείδητο μιας κοινότητας. Γι’ αυτό και επί χιλιετίες, από τα Ελευσίνια μυστήρια ακόμη, η Θεία Κοινωνία προσφέρεται με ένα κοχλιάριο προς μετάδοση αυτών των ιών. 

Αν τα αδοκίμαστα εμβόλια του κορονοϊού τα ρίχναμε στον Αργοσαρωνικό, θα ήταν κακό για τα ψάρια και καλό για τους Έλληνες.
Δημήτρης Ζιαμπαρας
Share on Google Plus

About Statusvoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.