Όταν ο άνθρωπος που θες να βοηθήσεις, δεν θέλει να βοηθηθεί

Πάρα πολλές φορές ακούμε ή διαβάζουμε πως πρέπει να βοηθάμε τους γύρω μας, να τους προσέχουμε, να τους προστατεύουμε, γιατί μας έχουν ανάγκη και πως χωρίς εμάς δεν μπορούν. Κι έτσι κάπως μεγαλώνουμε και έρχεται η ώρα να κάνουμε δεσμούς, φιλικούς, ερωτικούς, επαγγελματικούς και κάθε λογής. Και αναπόφευκτα δημιουργείται η ανάγκη μας αυτή να βοηθήσουμε, να λυτρώσουμε, να προστατεύουμε.

Και είναι αλήθεια πως νιώθεις όμορφα όταν το κάνεις. Νιώθεις την καρδιά σου να ζεσταίνεται κάθε φορά που κάποιος σου εκφράζει πόσο πολύ τον βοήθησες, πόσο απαραίτητος του είσαι. Αυτά τα λόγια, αυτά τα μπράβο, αυτά τα ευχαριστώ, δημιουργούν ευεξία, ζεστασιά, πλήρωση στην ψυχή μας. Μας κάνουν να νιώθουμε σπουδαίοι. Ο ρόλος του σωτήρα είναι ένας πολύ όμορφος ρόλος όταν λειτουργεί.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος δεν δέχεται τη βοήθειά σου; Τι γίνεται όταν εσύ θυσιάζεσαι, φωνάζεις, πιέζεσαι, κάνεις τα αδύνατα δυνατά, αλλά ο άνθρωπος απέναντί σου όχι μόνο δεν νιώθει λύτρωση και ευγνωμοσύνη αλλά αντ΄ αυτού σε νιώθει βάρος και προσπαθεί να κρατηθεί μακριά ή ψάχνει τρόπους να σου δείξει πως όσα λες είναι λάθος και δεν τα έχει ανάγκη;
Enallaktikidrasi.gr

Share on Google Plus

About Statusvoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.