Νίκος Μπλιός:" Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη"


Ο Νίκος Μπλιός είναι ένας υπέροχος καλλιτέχνης που με το νέο του τραγούδι "Άσε με να ζήσω " μας μαγεύει.
Επιμέλεια συνέντευξης : Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου 
Πότε νιώσατε την ανάγκη να ασχοληθείτε με τη μουσική;

Από πολύ νωρίς.. παράλληλα με τις σπουδές μου τελείωσα και το Απολλώνιο ωδείο  και σχεδόν αμέσως άρχισα να δουλεύω επαγγελματικά.

Πόσο σημαντικός πιστεύετε ότι είναι ο χρόνος για την επιτυχία ενός τραγουδιού;
 Εξαρτάται.. ένα πραγματικά καλό τραγούδι , είναι πάντα και διαχρονικό , άρα δεν μπορεί να το επηρεάσει ο χρόνος , όμως , ποια χρονική στιγμή θα κυκλοφορήσει ένα τραγούδι , έχει σημάσία , αυτό που λέμε το καλό timing.

Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική «πηγή ιδεών» για έναν μουσικό;
Την ενσυναίσθηση.. που έχει να εμπνέεται από συναισθηματικές καταστάσεις που μπορεί να μην αφορούν τον ίδιο , αλλά τον περίγυρο , τους φίλους , την κοινωνία , τον πλανήτη ...
Ποιο ερέθισμα στάθηκε αφορμή για την ενασχόλησή σας με το τραγούδι; 

 Δεν υπήρχε κάποιο ερέθισμα , κάποιο ίσως γεγονός , υπήρχε μια εσωτερική σιγουριά αλλά και ανάγκη να θέλω να εκφραστώ μέσα από την μουσική.

 Άσε με να ζήσω το νέο σας τραγούδι.
 Πείτε μας δύο λόγια για αυτό.
Είναι μια υπέροχη δυναμική μπαλάντα , που αναφέρεται σε μια τοξική σχέση , .που έχει εγκλωβιστεί το ζευγάρι , ζητώντας από τον άλλον να δώσει ένα τέλος…
Φορτιστήκατε καθόλου συναισθηματικά κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας του τραγουδιού;

Σίγουρα.. την ώρα της ηχογράφησης .. υπήρχε φόρτιση , μπαίνοντας στο ρόλο , για να ερμηνεύσω το τραγούδι.. μπορώ όμως να πω ότι την ίδια φόρτιση την Νιώθω όταν το τραγουδάω live !!!

Τι είναι αυτό που θέλατε να αναδυθεί εντονότερα στην επιφάνεια μέσα από το τραγούδι αυτό;
Πόσο ψυχοφθόρο μπορεί να γίνει , ένα κόλλημα συναισθηματικό, και τι χάσιμο χρόνου, θεωρώ όταν κάτι τελειώνει να το παραδεχόμαστε και να προχωράμε μπροστά , χωρίς ανασφάλειες.

Νομίζετε πως ο έρωτας γοήτευε και γοητεύει ακόμη τον άνθρωπο;

 Ο Έρωτας δεν είναι μόδα , δεν είναι μια τάση .. για να παρέρχεται.. είναι αναπόσπαστη εμπειρία στην ζωη του ανθρώπου ..και η απόλυτα κινητήρια δύναμη , για καλό ή για κακό ...

Share on Google Plus

About Statusvoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.