Αλέξανδρος Θοδωρής:"Η Spider Music είναι το δεύτερο σπίτι μου"

«Ξενιτεμένο μου πουλί» μιλήστε μας για το τραγούδι αυτό;

Το συγκεκριμένο παραδοσιακό ηπειρώτικο τραγούδι που λειτουργεί ως χρονικό ζωής των ανθρώπων και του τρόπου ζωής τους, είναι ένα αγαπημένο κομμάτι το οποίο το άκουγα πολύ συχνά, ανατρέχοντας στις ιστορίες των ανθρώπων που μιλούσαν για τους συγγενείς τους που είχαν αφήσει τον τόπο τους και είχαν ξενιτευτεί.

Η ηπειρωτική μουσική που βασίζεται στη μελωδία, έχοντας συνάμα ένα δωρικό ρυθμό και μια λιτότητα, πάντα με έκανε να ταξιδεύω. Έτσι, ζήτησα από την δισκογραφική μου εταιρεία, την Spider Music να το διασκευάσουμε και με την πολύτιμη βοήθεια του Δημοσθένη Κωστόπουλου βγήκε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα συνδυάζοντας την παραδοσιακή μουσική με πιο σύγχρονα στοιχεία.

Τι νομίζετε ότι άγγιξε το κοινό;

Η μετανάστευση αποτελούσε διαχρονικά φαινόμενο στη ζωή των Ελλήνων. Σήμερα βιώνουμε μία εποχή που ο ξενιτεμός έχει ξαναμπεί δυναμικά στο προσκήνιο είτε με συμπολίτες που φεύγουν προς το εξωτερικό είτε με ανθρώπους που έρχονται από ξένες χώρες, χωρίς τη θέληση τους επειδή τους αναγκάζουν οι καταστάσεις, αγωνιζόμενοι για την επιβίωση τους.

Πιστεύω ότι αυτό που έκανε εντύπωση στο κοινό και έγινε αρεστό το «Ξενιτεμένο μου πουλί», είναι η ανάγκη της επιστροφής στις ρίζες μας. Τα παραδοσιακά τραγούδια αποτελούν τη φωνή του τόπου μας που μιλάει για τη καθημερινή ζωή, τους κύκλους της ζωής, τη χαρά, τις αξίες, την προσμονή, τους καημούς, τον πόνο, τη λύπη και τον ξεριζωμό.

Ποιος έστησε γέφυρες για σας;

Πάντα πίστευα στη δύναμη της ομάδας και στα οφέλη της συνεργασίας, εφόσον πολλοί άνθρωποι ενωμένοι, εξελίσσονται και προχωρούν περισσότερο και πιο γρήγορα, απ’ό,τι ο καθένας ξεχωριστά.

Οι σωστές συνεργασίες, η επικοδομητική κριτική, το πάθος και η αγάπη για τον κοινό στόχο αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο μιας επιτυχίας και εγώ ήμουν τυχερός που είχα την τύχη να συνεργαστώ και να συνεργάζομαι με ταλαντούχους, αξιόλογους επαγγελματίες.

Θα τραγουδούσατε σε μεγάλη πίστα ;

Θα τραγουδούσα με μεγάλη ευχαρίστηση σε μουσικούς χώρους.

Η Spider Music τι ευκαιρία σας έδωσε;

Η συνεργασία μου με τη Spider Music ξεκίνησε όταν είχε ήδη κυκλοφορήσει η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με το συγκρότημα των OMNIA.

Aπό τότε η Spider Music έγινε το δεύτερο σπίτι μου.

Αυτό που εντόπισε η Spider Music και συγκεκριμένα η Ευανθία Μάγνη είναι ότι φωνή μου κρύβει κάποια παραδοσιακά στοιχεία με ροκ χροιά και αυτό αναδείχθηκε μέσα από τα τραγούδια όπως το «Κρύβεται μέσα μου Θεριό» και το πιο πρόσφατο που είναι το «Ξενιτεμένο μου Πουλί».

 

Τι τραγουδάτε μόλις ξυπνάτε;

Προσπαθώ η μέρα μου να αρχίζει ευχάριστα με μουσική σιγοτραγουδώντας χαρούμενους σκοπούς που με φορτίζουν με αισιοδοξία για το υπόλοιπο της ημέρας.

Σας βαραίνει  η επιτυχία ;

Η επιτυχία για τον καθένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό.

Διανύοντας πλέον την τέταρτη δεκαετία, θα ήτανε πολύ δύσκολο να νιώσω την πίεση ή το βάρος μιας επιτυχίας διότι οι καταστάσεις της ζωής, μας φέρνουν σε ένα τέτοιο σημείο ώστε να κοιτάμε τις περιστάσεις με περισσότερη  ωριμότητα και να κατανοούμε ότι η επιτυχία δεν φέρνει την ευτυχία. Η επιτυχία όπως και η ανάδειξη είναι καλοδεχούμενες και κρύβουν πολλή δουλειά και κόπο είναι όμως παροδικές και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με ταπεινότητα χωρίς να ξεχνάμε ποτέ τις βάσεις μας.

Σας φοβίζει το επόμενο βήμα;

Δεν έχω κάτι το οποίο να χρειάζεται να με φοβίζει ούτως ή άλλως όλα τα βήματα γίνονται κατόπιν σκέψης, σχεδιασμού, προγραμματισμού με αγάπη και πάθος.

Ηθοποιός σημαίνει φως. Τραγουδιστής;

Τραγουδιστής σημαίνει φωνή, έκφραση, απελευθέρωση. Είναι πολύ όμορφο όταν μέσα από τη φωνή του τραγουδιστή σε μία μουσική συνάντηση όλος ο κόσμος συνδέεται και γίνεται «ένα», μία έκφραση.

Η μαγεία με το τραγούδι είναι ότι μέσα από τα λόγια και τη μουσική μπορεί να εκφραστούν τα συναισθήματά και τις σκέψεις πολλών συνανθρώπων μας.

 

Share on Google Plus

About Statusvoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.