ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – “Κασσάνδρα”Δισκοκριτική

 ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – “Κασσάνδρα”

Λατρεύω τα άλμπουμ που είναι σαν το ντεμπούτο των ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ. Άσχετα με το αν είναι καλά ή όχι, κάνουν τη ζωή μου πολύ εύκολη και δεν χρείαζεται να παλέψω για να βρω τι θα γράψω. Αν τώρα είναι και διαμάντια, ακόμα καλύτερα. Είναι πολύ πιο εύκολο άλλωστε να γράψω για ένα άλμπουμ που δεν μπορώ να σταματήσω να ακούω, παρά για ένα άλμπουμ που σταμάτησα να ακούω. Ευτυχώς το “Κασσάνδρα” ανήκει στην πρώτη κατηγορία με τα διαμάντια και τα άλμπουμ που σε κερδίζουν από το πρώτο κιόλας τραγούδι.

Πριν πιάσω τη μουσική πλευρά του άλμπουμ, πρέπει να τονίσω το γεγονός πως δεν πρέπει να χάσετε αυτή την εγχώρια κυκλοφορία. Οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ξεκινάνε την πορεία τους σκηνή με τους καλύτερους οιωνούς και με έναν δίσκο που είναι απλά απολαυστικός και διασκεδαστικός. Είναι ένα σύνθετο άλμπουμ αλλά όχι δυσνόητο, με πολλές μουσικές επιρροές, χωρίς όμως να χάνεται η ουσία και να μένει μόνο ένα ασύνδετο σχήμα ιδέων. Όλα τα κομμάτια έχουν ροή και ολόκληρη η κυκλοφορία χαρακτηρίζεται από συνοχή.

Το “Κασσάνδρα”, μουσικά, ανήκει στο rock, χωρίς όμως να περιορίζεται αυστηρά σε αυτό. Με τραγούδια όπως το “Αυτά τα Χρόνια” και “Το Φιλί της Κασσάνδρας” , οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, παρουσιάζουν μια πιο heavy πλευρά που αγγίζει το metal. Συγκεκριμένα το δεύτερο είναι ένα από τα πιο δυναμικά τραγούδια του δίσκου, ενώ έχει και μια πάρα πολύ όμορφη και μελωδική εισαγωγή που τραβάει αμέσως την προσοχή σου. Από την άλλη, τραγούδια όπως το “ Το Τσίρκο της Ζωής”, το “Πάρε Καρδιά” και το “ Ένα αστέρι που δεν έλαμψε ποτέ” είναι ιδιαίτερα πιασάρικα και έχουν ανεβαστικό ύφος, που προκύπτει από τη μίξη σύγχρονου rock με punk αλλά και με funk που αποτελεί χαρακτηριστική επιρροή στο “Το Τσίρκο της Ζωής”.

Kαλύπτοντας, λοιπόν, ένα εύρος από funk μέχρι και metal έχοντας ως βάση τους το rock, οι KΑΣΣΑΝΔΡΑ παρουσιάζουν έναν από τα πιο ενδιαφέροντα άλμπουμ του καλοκαιριού, που πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε, τουλάχιστον, μια ευκαιρία. Άλλωστε δεν χρειάζεται παραπάνω, οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ θα σας κερδίσουν σίγουρα από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

 

Share on Google Plus

About Statusvoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.