“Το Σ'αγαπώ Του Κόσμου”

Το 2019, η Αρετή Κοκκίνου συμμετείχε στο χειμερινό σεμινάριο στιχουργικής στο Μικρό Πολυτεχνείο μέτα την πρόσκληση του Κώστα Φασουλά. Μία ιδιαίτερη εμπειρία που αποτελεί μεγάλη τιμή για την Αρετή και έμεινε χαραγμένη στο μυαλό της δημιουργώντας έμπνευση στην καλλιτέχνη για ένα πολύ ιδιαίτερο album που έρχεται κάτω από το όνομα “Το Σ'αγαπώ Του Κόσμου”.
Το “Σ'αγαπώ Του Κόσμου” παρουσιάζεται μέσα από την Αρετή και 16 στιχουργούς που γνώρισε η Αρετή σε αυτό το σεμινάριο. 16 στιχουργούς, οι οποίοι είτε έχουν ήδη βγει στη δισκογραφία ή είχαν κυκλοφορήσει ποιητικές συλλογές είτε χαρακτηρίζονται ως “φρέσκο αίμα” και αποτελούν από ότι φαίνεται το μέλλον της μουσικής σκηνής. Έχουν αρκετό ταλέντο και αυτό φαίνεται στη γραφή των στίχων, οι οποίοι πιάνουν μία μεγάλη γκάμα θεμάτων και ξέρουν να κινούνται σε οτιδήποτε παρουσιαστεί μουσικά στις λέξεις τους. Αγγελική Πολύζου/ Βίκυ Λαμπίρη/ Νίκη Ρουσοπούλου-Παππά/ Παναγιώτης Στράκαρης/ Κέλλυ Αλεφάντου/ Βίβιαν Ματσούκα/ Σταμάτης Βιτάλης/ Τότα Βελησσάρη/ Αντιγόνη Κολοβέντζου/ Ειρήνη Παπαδοπούλου/ Νίκος Παπαγιαννάκης/ Ιωάννα Κολλινιάτη/ Τετιάνα Δέγλερη/ Δήμητρα Κουντουριώτη/Ράνια Θεοδωράτου και Μαρία Γεωργαλά αξίζουν τα συγχαρητήρια μας για το έργο που μας προσφέρουν και ειλικρινέστατα, είναι όλοι απλά εξαιρετικοί! Με την πένα τους φέρνουν στον ακροατή κόσμους και στιχουργικά ταξίδια που δεν πρόκειται να τα βαρεθείς ποτέ και αποτελούν μία δυναμική ομάδα που κάνουν την Αρετή σίγουρα να νιώθει πιο υπερήφανη από ποτέ!
Πιάνοντας τα λόγια των τραγουδιών στο album “Το Σ'αγαπώ Του Κόσμου”, θα παρατηρήσεις ότι εχουν στόμφο στη γραφή τους, έχουν πάθος για αυτό που κάνουν και προπάντων ξέρουν να δημιουργούν παραστάσεις, οι οποίος γίνονται ένα με τη μουσική και τις επιλογές της Αρετής που δείχνει για ακόμα μία φορά το ποια πραγματικά είναι! Όσοι την ακολουθούν καιρό στη μουσική σκηνή της χώρας μας ξέρουν που μπορεί να φτάσει, αν και εδώ πιστεύω ότι η Αρετή Κοκκίνου καταφέρνει να φτάσει σε ένα σημείο δημιουργίας που ξεπερνάει τις προσδοκίες μας.
Είτε στη μουσική που παίζει η ίδια, είτε στις ενορχηστρώσεις που έρχονται από τους συνεργάτες που έχει διαλέξει, είτε από τις ερμηνείες που φτάνουν μέσα από τον Βασίλη Γισδάκη και την Αφεντουλα Ραζέλη, το νέο album της Αρετής μοιάζει να αποτελεί ένα μεγαλούργημα στην μουσική σκηνή της χώρας μας. Τα έχει όλα και η Αρετή έχει καταφέρει να τα συλλάβει όλα στο δίσκο με ένα τρόπο ειλικρινά μοναδικό! Έτσι, και το στιχουργικό/συγγραφικό ταλέντο και οι μελωδίες που έχουν στον χαρακτήρα τους πολλά είδη μουσικής που κρατάνε τον ακροατή σε εγρήγορση, αλλά και οι εξαίσιες, εύστοχες κι ευαίσθητες ερμηνείες τους που δίνουν την πνοή που αρμόζει στα τραγούδια αυτά μπλέκονται με έναν πανέμορφο τρόπο που καταβάθος θυμίζει Αρετή. Θα ακούσετε λοιπόν άλλοτε τρυφερά κι άλλοτε δυναμικά κομμάτια, αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι που τιτλοφορείται ως “Το νανούρισμα του νερού” και έρχεται μέσα από τη συγκινητική συμμετοχή της Χρύσας Βλάμη!
Το “Το νανούρισμα του νερού” λοιπόν σε στίχους Μαρίας Γεωργαλά, το “Δυό πλοία” σε στίχους Βίκυς Λαμπίρη, το “Το τανγκό της ματαιοδοξίας” σε στίχους Κέλλυ Αλεφάντου, το “Όλα jazz” σε στίχους Σταμάτη Βιτάλη, το “Το μαντήλι” σε στίχους Ιωάννας Κολλινιάτη και το “Ο κανένας” σε στίχους Τετιάνας Δέγλερη είναι σίγουρα κάποιες συνθέσεις που ξεχωρίζεις μόλις ακούσεις τον δίσκο αυτό και αποτελούν τις προσωπικά αγαπήμένες μου! Όχι ότι τα άλλα κομμάτια πάνε πίσω, αλλά αυτά τα συγκεκριμένα που προανέφερα τα άκουσα αρκετές φορές και πραγματικά τα απόλαυσα!
Δεν πρέπει λοιπόν να χάσετε το νέο album της Αρετής Κοκκίνου που ακούει στο όνομα “Το Σ'αγαπώ Του Κόσμου”, διότι αποτελεί μία εξαιρετικά συμπαθής δουλειά που έρχεται από μουσικούς και στιχουργούς που έχουν αγκαλιάσει το συγκεκριμένο project και έρχονται να σου προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Μπράβο σε όλους και όλες σας!

Share on Google Plus

About Statusvoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.